Ženska pionirska reprezentacija doživjela je i drugi poraz na UEFA razvojnom turniru koji se igra u Bosni i Hercegovini. Nakon domaćina, bolja od tima Derviša Hadžiosmanovića bila je Slovenija koja je slavila sa ubjedljivih 9:0.

Kombinovani sastav Crnogorki nije uspio da parira raspoloženim protivnicama koje su do vrha napunile mrežu Danijele Vojvodić već do poluvremena. Tek u drugom poluvremenu, zahvaljujući izmjenama, naša selekcija je uspjela da uspostavi balans na terenu, ali je Slovenija i ovaj dio meča riješila u svoju korist...

- Ne pokušavam da tražim alibi, ali su nas čudna pravila turnira osudila na poraz. Mi nemamo veliki fond kvalitetnih igračica, a pravilo da svaka djevojka mora da odigra 80 minuta u prva dva meča nas je skupo koštalo jer smo već do poluvremena primili sedam golova. U nastavku smo reagovali i pokušali da spasemo što se spasiti može, ali protivnik je bio bolji. Konačan rezultat je zaista poražavajući - rekao je nakon utakmice selektor Derviš Hadžiosmanović.

Nakon dana pauze, Crnogorke će ponovo na teren u srijedu kada će od 11 časova odmjeriti snage sa Litvanijom.


Crna Gora - Slovenija 0:9

Stadion Hakija Mršo, Vogošća
Sudija: Tanja Račić (BIH)

Strijelci
0:1 - Milovič 8'
0:2 - Intihar 13'
0:3 - Korošec 14'
0:4 - Korošec 24'
0:5 - Milovič 27'
0:6 - Golob 36'
0:7 - Jamnik 38'
0:8 - Pintarič 57'
0:9 - Pintarič 63'

CRNA GORA: Danijela Vojvodić, Slavica Miličić (Tamara Tošić), Andrea Ivanović, Ilinka Roćen, Andrea Vučić (Kasandra Moračanin), Kristina Medojević (Tamara Čogurić), Jovana Golubović (Vasilisa Nikolić), Anastasija Vujović (Marija Vukanić), Ksenija Jelenić (Danka Topalović), Milena Perković, Rudina Gilaj (Jelena Vujadinović). Selektor: Derviš Hadžiosmanović.

SLOVENIJA: Nikola Šapek, Ana Milovič, Jana Itihar, Hana Golob, Manca Jamnik, Kaja Korošec, Izabela Križaj, Nika Pintarič, Ana Majerič, Ines Sok, Zala Vindišar. Selektor: Tina Kalenberger.