Fudbaleri Budućnosti ubjedljivom pobjedom završili su gostovanje Sutjeski u 26. kolu Telekom 1. CFL. “Plavo-bijeli” su spakovali poker golova na stadionu kraj Bistrice i sa nova tri boda smanjili zaostatak za ekipom Mladosti koja je poražena na gostovanju Grblju. Na sedam bodova zaostatka za liderom nalazi se i Rudar koji je upisao “minimalac” na gostovanju u Tuzima, dok je četvrtoplasirani Bokelj bio siguran u duelu sa “fenjerašem” Mornarom. Lovćen je bio bolji od Petrovca pred svojim navijačima, dok su Isrka i Zeta podijelili bodove u Danilovgradu.

Budućnost je bila silovita u derbiju kola. Izabranici Miodraga Vukotića četiri puta su uspjeli da pronađu put do mreže domaćina, po dva puta u oba poluvremena. Mrežu Nikšićana načeo je Raspopović u devetom minutu, da bi do odslaka na odmor Pajović duplirao prednost Podgoričana. U nastavku susreta u strijelce su se upisali Marko Burzanović i Milan Vušurović.

Mladost je poražena na gostovanju u Radanovićima i omogućila najbližim pratiocima u borbi za titulu, ekipama Budućnosti i Rudara, da priđu na sedam bodova zaostatka. Grbalj je do velika tri boda došao golovima Zorice u 17. i Jablana u 47. minutu susreta.

Pogodak Miroja Jovanovića u 73. minutu susreta bio je dovoljan ekipi Rudara da osvojio sva tri boda na gostovanju Dečiću. Minimalnu pobjedu i važna tri boda osvojila je ekipa Lovćena, koja je do pobjede pred svojim navijačima u duelu sa Petrovcem došla pogotkom Perutovića u 81. minutu.

Bokelj je bio siguran u duelu sa “fenjerašem” Mornarom. Trijumf Kotorana potpisali su Kotorac koji je pogodio u 32. minutu i Macanovića koji se upisao u strijelce u posljednjem minutu susreta.

Podjela bodova viđena je u Danilovgradu, gdje su snage odmjerili Iskra i Zeta. Golubovčani su u 24. minutu došli do prednosti preko Živkovića, ali je Kalezić u posljednjem minutu prvog dijela donio izjednačenje i bod Danilovgrađanima.

Rezultati

Sutjeska - Budućnost 0:4
Raspopović 9’, Pajović 28’, Marko Burzanović 48’, Vušurović 67’

Grbalj - Mladost 2:0
Zorica 17’, Jablan 47’

Dečić - Rudar 0:1
Jovanović 73’

Bokelj - Mornar 2:0
Kotorac 32’, Macanović 90’

Iskra - Zeta 1:1
Kalezić 44’ - Živković 24’

Lovćen - Petrovac 1:0
Perutović 81’