Fudbaleri Mladosti upisali su pobjedu nad Lovćenom u 26. kolu i nastavili pohood ka šampionskoj titulu. „Romantičari“ su do nova tri boda došli minimalnim trijumfom, koji je već u devetom minutu susreta obezbijedio iskusni vezista Mirko Raičević.

Rudar je pred svojim navijačima osvojio samo bod u duelu sa Grbljem. Gosti iz Radanovića do prednosti su došli u 27. minutu pogotkom Carevića, ali je sredinom drugog dijela Marković donio bod domaćinu.

Kiks Rudara iskoristila je Budućnost koja je pred svojim navijačima došla do tri boda u duelu sa ekipom Dečića i izjednačila se sa Pljevljacima na drugom mjestu tabele Telekom 1. CFL. „Plavo-bijeli“ mrežu gostiju načeli kada su imali igrača manje na terenu – direktan crveni karton zaradio je golman Ljuljanović. Prvi pogodak za domaćina postigao je Radomir Đalović koji je iskoristio odlično dodavanje Mirkovića u 74. minutu, da bi samo dva minuta kasnije Marko Burzanović odlično ubacio loptu sa iljeve strane a Vušurović je silovitim udarcem glavom poslao iza leđa Perović.

Sutjeska je osvojila sva tri boda na gostovanju Bokelju iako je od posljednjeg minuta prvog dijela meča imala igrača manje. Nikšićani su u nastavku dva puta pronašli put do mreže Kotorana – u 61. minutu Zarubica je donio prednost gostima, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena isti igrač postavio konačan rezultat susreta.

Mornar je pred svojim navijačima dočekao Zetu, imao priliku da sa pobjedom dođe na tri boda od zone baraža, ali su Barani u drugom poluremenu susreta prokockali dva gola prednosti pa za rivalima u borbi za opstanak zaostaju šest bodova. Domaćin je prvo polurijeme riješio u svoju korist pogotcima Vučinića i Kacića, da bi u uvovnih osam minuta igre nastavka Šofranac i Klikovac donijeli izjednačenje Golubovčanima.

Petrovac i Iskra su podijelili bodove. Meč odigran na stadionu pod Malim brdom završen je rezultatom 1:1. Domaćin je došao do prednosti u 14. minutu preko Čolakovića, da bi u prvom minutu nastavka Jerković postavio konačan rezultat susreta.

Rezultati

Budućnost – Dečić 2:0
Đalović 74', Vušurović 76'

Mladost – Lovćen 1:0
Raičević 9'

Rudar – Grbalj 1:1
Marković 70' – Carević 27'

Petrovac – Iskra 1:1
Čolaković 14' – Jerković 46'

Mornar – Zeta 2:2
Vučinić 29', Kavić 29 – Šofranac 46', Klikovac 53'

Bokelj – Sutjeska 0:2
Zarubica 61', 90'+2'