Fudbaleri Mladosti pobjegli su deset bodova Rudaru, najbližem pratiocu u borbi za šampionsku titulu. Izabranici Nikole Rakojeviće u 24. kolo elitnog takmičenja savladali su Zetu pred svojim navijačima i na najbolji način iskoristili remi Pljevljaka sa Iskrom da uvećaju prednost u šampionskoj trci. Budućnsot je pokerom golova ispratila Lovćen sa Gradskog stadiona u Podgorici dok je Bokelj bio ubjedljiv u komšijskom duelu sa ekipom Grblja. Podjela bodoba viđena je u duelima Mornara i Petrovca, odnosno Sutjeske i Dečića.

Mladost je do dvocifrene prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu na tabeli došla zahvaljujući trijumfu u duelu sa Zetom. „Romantičari“ su duel na Starom aerodromu riješili tek u drugom poluvremenu, zahvaljujući najboljem igraču Telekom 1. CFL u 2015. godini Marku Šćepanoviću i Ivanu Vukoviću – Šćepanović je u 54. minutu susreta postigao                 16. pogodak u sezoni i donio prednost svom timu, dok je Vuković u 75. minutu sa „kreča“ postigao drugi pogodak za domaćina i postavio konačan rezultat susreta.

Najubjedljiviju pobjedu u 24. kolu šampionata upisala je Budućnost - „plavo-bijeli“ su četiri puta tresli mrežu Lovćena na Gradskom stadionu. Mrežu Cetinjana načeo je Marko Burzanović u 26. minutu, da bi se samo dva minuta kasnije u strijelce upisao i Raspopović. Poker pogodaka u drugom dijelu susreta kompletirali su Đalović i Mirković.

Ubjedljiv trijumf upisao je i Bokelj, koji je na stadionu pod Vrmcem tri puta tresao mrežu komšija iz Radanovića. Kotorani su do prednosti došli u posljednjem minutu prvog dijela susreta preko reprezentativnog veziste Aleksandra Šćekića, da bi u nastavku Đenić i Pepić potvrdili trijumf Bokelja.

Mornar je u 85. minutu duela sa Petrovcem imao veliku priliku da dođe do pobjede i tri velika boda u borbi za opstanak, ali Kacić nije uspio da pretvori u pogodak najstrožiju kaznu.

Sutjeska je u Nikšiću podijelila bodove sa ekipom Dečića. Izabranici Aleksandra Nedovića došli su do prednosti u 25. minutu susreta preko Ćukovića, da bi Tuzani u 56. minutu preko Camaja došli do izjednačenja i jednog boda.

Rezultati

Budućnost – Lovćen 4:0
M. Burzanović 26', Raspopvoić 28', Đalović 62', Mirković 90'

Rudar – Iskra 0:0

Mladost – Zeta 2:0
Šćepanović 54', Vuković (p) 75'

Bokelj – Grbalj 3:0
Šćekić 45', Đenić 77', Pepić 90'+

Sutjeska – Dečić 1:1
Ćuković 25' – Camaj 56'

Mornar – Petrovac 0:0