Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Gornjem Milanovcu od Srbije sa 4:1 u drugom kolu elitne runde kvalifikacija za U19 Evropsko prvenstvo. Naš tim je ovim porazom definitivno izgubio sve šanse da se bori za plasman na završni turnir.

Crna Gora je odlično počela utakmicu, zasluženo vodila golom sjajnog Olivera Šarkića i uz to propustila nekoliko prilika da uveća prednost. Nakon penala za Srbiju, koji je izborio Duronjić, u 32. minutu uslijedio je pad koncentracije naše selekcije što je domaćin turnira iskoristio da sa dva gola u četiri minuta već do poluvremena napravi preokret. Nakon nepunih deset minuta igre u nastavku prestrogo je isključen Magud, što je Srbija iskoristila da upiše ubjedljivu pobjedu.

- Žao mi je što je poraz bio tako ubjedljiv, jer nismo to zaslužili. Dva momenta su bila presudna za konačan rezultat - penal za Srbiju i isključenje Maguda. Do penala smo igrali odlično, imali gol prednosti i više solidnih šansi da je uvećamo. Nakon primljenog gola došlo je do pada u igri što je Srbija iskoristila da već do poluvremena dođe do prednosti. I u drugo poluvrijeme smo ušli odlično i imali veliku šansu preko Raša da izjednačimo rezultat, ali je na žalost nismo iskoristili. Nakon isključenja Maguda nisamo mogli da pariramo brojčano nadmoćnijem protivniku - rekao je nakon utakmice selektor Aleksandar Miljenović.

Crna Gora će u posljednjem kolu igrati sa Danskom koja je danas doživjela ubjedljiv poraz od Francuske - 4:0.


CRNA GORA - SRBIJA 1:4

Stadion FK Metalac, Gornji Milanovac
Sudija: Alper Ulusoj (Turska)

Strijelci
1:0 - O.Šarkić 21'
1:1 - L.Jović 33' (p)
1:2 - Duronjić 37'
1:3 - Duronjić 51'
1:4 - Milenković 54'

Žuti kartoni
Camaj, Marković, Đukić - Crna Gora
Glavčić - Srbija

Crveni karton
Magud 54'(38') - Crna Gora

SRBIJA: Vanja Milinković-Savić, Marko Mijailović (od 45+1. Nikola Milenković ), Lazar Zličić, Miloš Stojanović, Luka Jović, Nemanja Glavčić, Miloš Zlatković, Borko Duronjić, Milan Senić, Lianko Vojinović (od 70. Aleksandar Lutovac), Matija Špoljarić (od 71. Filip Jović). Selektor: Branislav Nikolić.
CRNA GORA: Matija Šarkić, Stefan Knežević, Momčilo Rašo, Balša Boričić (od 68. Đorđije Đedović), Balša Banović, Bojan Magud, Danilo Marković, Oliver Šarkić, Marko Burzanović (od 55. Božidar Đukić), Zoran Petrović, Driton Camaj (od 57. Alija Krnić). Selektor: Aleksandar Miljenović.