Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je na otvaranju turnira elitne runde kvalifikacija od Francuske sa 1:0.

Naša selekcija je odigrala odličnu utakmicu i bila više nego ravnopravan protivnik razvikanim "trikolorima", ali nije iskoristila šanse koje je imala. Najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio je Burzanović koji je sa desetak metara snažno šutirao nakon povratnog pasa Camaja, ali je golman Bernardoni odlično intervenisao.

Francuska je do gola stigla u 53. minutu kada je Blas kaznio jednu od rijetkih grešaka naše posljednje linije i postigao, pokazalo se, odlučujući pogodak. Crna Gora je pokušala da uzvrati, ali veliki trud ovog puta nije dao rezultat. Najbliži izjednačenju bio je rezervista Krnić koji je odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je golman Francuske još jednom bravurom sačuvao svoju mrežu.

- Odigrali smo zaista odličnu utakmicu. Meč je bio potpuno otvoren do posljednjeg minuta, čak smo u prvih pola sata bili dominantniji od reprezentacije koja objektivno bolja od nas. Francuzi su iskoristili grešku naše odbrane, kojih je danas bilo malo,  da dođu do vođstva, a mi smo uložili veliki napor da se vrtimo u meč. I pored nekoliko dobrih šansi, u tome nismo uspjeli. Ipak, kada se potvuče crta, nemam šta da zamjeri m igračima. Dali su svoj maksimum i zaista im treba čestitati na igri i borbenosti koju su danas pokazali - rekao je nakon meča selektor Aleksandar Miljenović.

Naredni meč našu selekciju očekuje u subotu, kada će u Gornjem Milanovcu odmjeriti snage sa domaćinom Srbijom. Naredni protivnik Crne Gore danas je remizirao sa Danskom, 2:2.  


Francuska - Crna Gora 1:0

Gradski stadion, Jagodina
Sudija: Robert Medli (Engleska)

Strijelac
1:0 - Blas 53'

Žuti kartoni
O.Šarkić - Crna Gora

Francuska: Pol Bernardoni, Enok Kvateng, Olivije Boskalji, Žerom Onguen, Isa Diop, Lukas Tusar, Ludovik Blas (od 70. Deni Vil Poa), Benaser Ismael, Žan-Kevin Ogustin (od 88. Klemen Mišelin), Florijan Aje, Kajlijan Embape (od 77. Markus Tiram). Selektor: Ludovik Bateli.

Crna Gora: Matija Šarkić, Stefan Knežević, Momčilo Rašo, Balša Boričić, Balša Banović, Bojan Magud, Danilo Marković, Oliver Šarkić, Marko Burzanović (od 59. Alija Krnić), Zoran Petrović, Driton Camaj (od 68. Anel Topuzović). Selektor: Aleksandar Miljenović.