"A" reprezentacija Crne Gore počela je danas pripreme za prijateljske utakmice sa Grčkom i Bjelorusijom, prve pripreme pod nadzorom novog stručnog štaba predvođenog selektorom Ljubišom Tumbakovićem.

Trening je odradilo trinaest igrača - golmani Vukašin Poleksić, Mladen Mijatović i Danijel Petković, te igrači Marko Simić, Adam Marušić, Žarko Tomašević, Risto Radunović, Aleksandar Šćekić, Aleksandar Šofranac, Petar Grbić, Vladimir Rodić, Nemanja Nikolić i Fatos Bećiraj.

- Sve teče kako je planirano. Napravili smo rad iz dva dijela - pripreme za Grčku i pripreme za Bjelorusiju. Sjutra prije podne ću odraditi individualne sastanke sa svim igračima - rekao je Tumbaković na brifingu sa predstavnicima medija: - Temeljno smo pogledali sve igre Crne Gore u prethodnom periodu. Postoji dobrih stvari, ima i onih koje nijesu dobre, ali ćemo napraviti ideju po kojoj ćemo pokušati da razvijemo plan igre. Pokušaćemo da sistem primijenimo na igrače koje imamo.

Stefan Savić je povrijeđen i zadnje informacije kažu kako će propustiti oba meča, dok bi Stevan Jovetić trebao da bude spreman za duel sa Bjelorusijom.

- Svi će doći, čak i Savić koji vjerovatno neće odigrati niti jedan meč. Stevan takođe dolazi, nisam siguran da li će igrati sa Grčkom, ali hoće u drugom meču sigurno. Danas je bilo sve kako treba, sve je bilo odlično. Entuzijazam postoji, nadam se da će sve biti pozitivno, a moramo maksimalno koncetrisano da radimo, te da se spremamo za ono šta nas čeka - istakao je Tumbaković.

Naredni trening naša selekcija će odraditi sjutra, takođe od 18 časova u trening centru FSCG. Brifing za predstavnike medija počeće u 17.30 časova.