Ženska pionirska reprezentacija Crne Gore doživjela je prvi poraz na UEFA razvojnom turniru koji se igra u Staroj Pazovi - tim Derviša Hadžiosmanovića izgubio je od odgovarajuće selekcije Srbije sa 3:0.

Kao i u prvom kolu protiv Moldavije, koju su pobijedile sa 2:1, Crna Gora je u meč ušla sa velikom tremom što je domaćin znao da kazni i golovima Agbabe i Trbojević stekne veliku prednost nakon samo 13 minuta utakmice. Naš tim je bio na visini zadatka tek u drugom poluvremenu, ali i pored nekoliko ozbiljnih situacija pred golom gostiju preokret je, ovog puta, izostao. Pobjedu Srbije ovjerila je Frajtović.

- Odigrali smo sasvim korektnu utakmicu protiv ekipe koja je u ovom trenutku mnogo bolja od nas. Opet smo loše počeli utakmicu i olako primili dva gola, ali smo u drugom poluvremenu ponovo bili dobri. Na fizičkom planu zaostajemo za protivnicima, što je došlo do izražaja na drugoj utakmici. Dao sam šansu svim djevojkama koje su bile u protokolu, jer je u ovom trenutku najvažnije da sve pokažu koliko mogu. Imamo dan odmora da oporavimo ekipu za posljednju utakmicu na turniru - rekao je nakon utakmice selektor Hadžiosmanović.

Učešće nma razvojnom turniru u Srbiji, Crna Gora će završiti u subotu protiv Izraela.


Srbija - Crna Gora 3:0

Trening centar FSS, Stara Pazova
Sudija: Jelena Banjeglav (Srbija)

Strijelci
1:0 - Agbaba 8'
2:0 - Trbojević 13'
3:0 - Frajtović 48'

Srbija: Sara Cetinja, Jelena Spasojević (Tamara Nikolić), Anđela Krstić (Jelena Kukec), Dunja Mostarac, Tijana Josić (Lana Čolić), Sara Savanović, Jovana Agbaba (Marija Đurović), Ivana Trbojević, Anđela Frajtović (Jovana Maksić), Nikolina Plavšić, Maja Ćirić (Jelena Raičević). Selektor: Suzana Stanojević.

Crna Gora: Valentina Vukićević (Danijela Vojvodić), Tamara Tošić (Ksenija Jelenić), Tamara Čogurić (Jelena Vujadinović), Andrea Ivanović, Danka Topalović (Ilinka Roćen), Vasilisa Nikolić, Andrea Vučić (Kasandra Moračanin), Jovana Golović (Anastasija Vujović), Marja Vukanić, Milena Perković (Slavica Miličić), Dženita Ramčilović. Selektor: Derviš Hadžiosmanović.