Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je Azerbejdžan rezultatom 2:1 u prijateljskom meču koji  je danas odigran na terenu Trening kampa u Podgorici.

U drugom prijateljskom meču sa vršnjacima iz Azerbejdžana naši omladinci uspjeli su da sačuvaju prednost stečenu u prvom dijelu susreta, deset minuta prije kraja da povećaju prednosti i ostvare trijumf.

U prvom dijelu susreta nije bilo previše uzbuđenja, do posljednjih deset minuta. Prvi opasniji udarac ka protivničkom golu zadao je Alija Krnić u 38. minutu iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara - nakon intervencije Sulejmanova lopta je završila u korneru. Samo tri minuta kasnije golman Azerbejdžana još jednom je dobro intervenisao i spriječio siguran pogodak nakon pokušaja Miličkovića sa desetak metara.

Naša selekcija došla je do prednosti dva minuta prije odlaska na odmor preko Musića. Vezista naše selekcije prekinuo je akciju protivnika na sredini terena, proslijedio loptu do Đedovića koji je odigrao povratni pas i omogućio Musiću da se udarcem sa desetak metara pogodi mrežu. U posljednjem minutu prvog dijela "sokolići" su mogli da dupliraju prednost ali je Musić loše šutirao iz igledne pozicije.

U nastavku susreta naša selekcija je ponovo prva zaprijetila, preko Račića koji je tukao glavom nakon centaršuta Banićevića ali je Sulejmanov ponovo dobrom reakcijom spriječio siguran pogodak. Tri minuta kasnije napadač koji je debitovao u redovima omladinske selekcije uspio je da se upiše u strijelce tako što je materijalizovao najstrožiju kaznu koju je izborio Kordić.

Gosti su odgovorili deset minuta prije kraja susreta, preko Kačajeva koji se dobro izborio za poziciju u duelu sa Banovićem i udarcem sa osam metara uspio da matira Lemajića.

- Na današnjoj utakmici uspjeli smo, za razliku od prvog meča, da sačuvamo prednost do kraja i time mogu biti zadovoljan. Naravno da je i danas bilo grešaka, posebno kod primljenog gola koji je bio sličan golovima sa prve utakmice i to je nešto što ne bi smjelo da nam se dešava. Kroz ovaj dvomeč imali smo priliku da vidimo dvadesetak igrača, među kojima je bilo i nekoliko debitanata, tako da nakon prvog okupljanja u ovoj godini imamo bolji uvid u mogućnosti igrača, rekao je selektor Miljenović.


Crna Gora - Azerbejdžan 2:1

Podgorica, Trening kamp FSCG.

Sudija: Dragan Mijušković (Crna Gora).

Strijelci
1:0 - Musić 43'. 2:0 - Račić (p) 73', 2:1 - Kačijev 80'

Žuti kartoni
Marković - Crna Gora
Ahmadli - Azerbejdžan

Crna Gora: Igor Mrvaljević (Nemanja Lemajić),  Dušan Bigović (Luka Malešević), Miloš Banićević, Balša Banović, Miloš Drinčić, Alija Krnić (Vladan Kordić), Dejan Račić (Filip Vorotović), Marko Miličković, Admir Musić (Kristijan Vulaj), Đorđije Đedović (Ilija Vukotić), Danilo Vukčević (Danilo Marković).

Azerbejdžan: Sulejman Sulejmanov, Amin Sejdijev, Ali Alijev (Nabi Mamadov), Ruslan Hadžijev (Orhan Alakbarov), Islail Ibrahimli, Rovlan Muradov, Srkan Ahmadli, Emin Gulijev (Elčin Alijev), Fuad Bajramov, Murad Kačijev, Tural Bajramli (Gara Merhalidze).