Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Mojaš Radonjić saopštio je imena 20 igrača na koje računa za kvalifikacione utakmice sa Maltom i Belgijom koje naš nacionalni tim očekuju krajem marta.

Na spisku su se našli sljedeći igrači - golmani: Marko Kordić (Vojvodina, Srbija), Suad Ličina (Sutjeska); odbrana: Boris Kopitović (Hapoel Akre, Izrael), Nemanja Kartal (Slavija, BIH), Ilija Martinović (Lovćen), Momčilo Raspopović (Budućnost), Ilija Tučević (Grbalj), Stefan Vico (Inđija, Srbija); vezni red: Mirnes Pepić (Paderborn, Njemačka), Marko Janković (Maribor, Slovenija), Vladimir Jovović (OFK Beograd, Srbija), Nebojša Kosović (Partizan, Srbija), Dušan Lagator (Čukarički, Srbija), Deni Hočko (Budućnost), Luka Vujanović (Lovćen), Vukan Savićević (Slovan, Slovačka); napad: Aleksandar Boljević (PSV, Holandija), Luka Đorđević (Ponferadina, Španija), Veljko Batrović (Zavrč, Slovenija), Staniša Mandić (Čukarički, Srbija).

- Razgovarao sam sa selektorom Tumbakovićem i složili smo se da su u ovom trenutku prioritet kvalifikacije mlade reprezentacije. Svi igrači koji su pozvani imaju lijepu priliku da se kroz ove utakmice nametnu za seniorsku reprezentaciju, jer oni su njena budućnost. Sada smo u maloj prednosti u odnosu na početak kvalifikacija, jer svi igrači koje sam pozvao igraju u svojim klubovima - neki standardno, a neki ulaze sa klupe. Želja nam je da na obje utakmice dobijemo, iako će protiv Belgije to biti strašno teško. Oni su mnogo bolja selekcija od Malte, a protiv nas igraće prvu utakmicu kao domaćini. Važno je da dobijemo na Malti, da napravimo lijepu uvertiru pred meč u Luvenu -
rekao je Radonjić.

Crna Gora je u ostvarila po pobjedu i poraz (obje protiv Moldavije), uz tri neriješena rezultata u kvalifikacijama za U21 Evropsko prvenstvo. Malta u dosadašnjem dijelu takmičenja ima skor od jedne pobjede, dva remija i dva poraza, dok je Belgija upisala tri pobjede i jedan poraz.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 20. mart, kada će i odraditi prvi trening. Meč sa Maltom igra se 23. marta u Paoli, dok je duel sa Belgijom zakazan pet dana kasnije u Luvenu.