Pionirska reprezentacija Crne Gore će krajem mjeseca učestvovati na prestižnom međunarodnom memorijalnom turniru "Franko Galini" koji se 18. godinu za redom organizuje na sjeveru Italije. Naš nacionalni tim do 15 godina biće jedina reprezentacija koja učestvuje na ovom jakom turniru, a takmičenje će početi u grupi F koja se igra u gradu Fontanafreda.

Tim Obrena Sarića takmičenje će početi 25. marta protiv Toronta, dan kasnije igraće sa ekipom Roza iz Treviza, dok će u posljednjem kolu, 27. marta, odmjeriti snage sa domaćinom Fontanafredom. U slučaju plasmana u osminu finala, Crna Gora će se ukrstiti sa timovima iz grupe H u kojoj nastupaju Atalanta, Dinamo iz Zagreba, švajcarski Kjaso i domaćin Acaneze.

Selektor Obren Sarić je za ovu akciju pozvao sljedeće igrače - golmani: Radulović Petar (Budućnost), Knežević Andrija (Rudar); odbrana: Drinčić Matija, Pupović Andrej, Osmanović Abdel, Brković Boško, Nikočević Kenan (Budućnost), Ćatović Aldin (Mladost); vezni red: Eminović Vaid, Đurović Nemanja (Karioke), Vukčević Petar (Mladost), Vujanović Nikša (Lovćen), Tripunović Ilija (Zeta), Dubljević Balša (Sutjeska); napad: Dinoša Egzon (Budućnost), Šofranac Danilo (Anderba), Gašević Ognjen (Mladost), Bojović Ivan (Poletarac).

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 23. mart u 16 časova na Trening kampu FSCG. Nakon prozivke pioniri će odraditi i trening, a polazak za Italiju planiran je posle večere.