Selektor "A" selekcije Crne Gore Ljubša Tumbaković saopštio je danas spisak igrača na koje računa za prijateljske utakmice sa Grčkom i Bjelorusijom, koje našu selekciju očekuju krajem mjeseca.

Prva prozivka novog selektora donijela je i nekoliko promjena - novo ime na spisku je napadač Vićence Filip Raičević, a nakon duže reprezentativne pauze poziv su ponovo dobili Petar Grbić i Darko Zorić. Lista pozvanih igrača će biti proširena za još nekoliko imena iz Telekom 1.CFL koji će poziv dobiti neposredno pred okupljanje.

- Pošto veliki broj igrača ne poznajem lično, ovaj period ćemo iskoristiti da se prije svega dobro upoznamo - i mi njih i oni nas, to jest naše zahtjeve. Pokušaćemo da nametnemo stav da je svaka utakmica koja se igra za reprezentaciju ista, bez obzira da li je u pitanju prijateljska ili kvalifikaciona, jer se na svakoj od njih predstavlja država. Ovaj spisak biće dopunjen sa par igrača iz domaće lige. Uspio sam da odgledam šest-sedam ekipa, a gledaću nekoliko ove i naredne subote. Nisam čuo mnogo lijepih stvari o našoj ligi, međutim ono što sam vidio je pozitivnije nego što mi je rečeno. Šansu će dobiti dvojica ili trojica igrača, a ako neko otpadne sa ovog spiska možda ih bude i više. Rezultat protiv Grčke i Bjelorusije je bitan jer je to podrška za dalji rad, za pravljenje dobre atmosfere, dobrog ambijenta koji nam je mnogo važan - rekao je Tumbaković.

Selektor Tumbaković je optimista po pitanju oporavka Stefana Savića i Stevana Jovetića, koji već neko vrijeme ne igraju za svoje klubove zbog povreda.

- Oba igrača imaju specifične povrede. Savić se povrijedio u posljednjim minutima meča, a proces oporavka je tri do četiri nedjelje. U jednom momentu se činilo da će biti spreman za revanš meč sa PSV-om, međutim, posljednji put kada smo razgovarali nije bio siguran. Sigurno će biti na okupljanju, al je pitanje da li će igrati. Jovetić je takođe povrijedio list, on je u fazi oporavka. Činilo se u prvi mah da će se brzo vratiti, ali ipak neće. Očekujem da će u narednih deset dana biti spremni za meč - rekao je Tumbaković.

Tumbaković se osvrnuo i na izostanke povrijeđenog Mirka Vučinića i Dejana Damjanovića.

- Bilo je planirano da Mirko dođe na ovo okupljanje. Izrazio je želju, ali se javio prije par dana i rekao da se to ne uklapa u njegov koncept oporavka. Dinamika oporavka teče na najbolji mogući način, pa vjerujem da će biti sa nama već u maju. Dejana jako dobro poznajem, igrali smo jedan protiv drugog na par utakmica u Ligi šampiona Azije. On je sjajan igrač, u ozbiljnim godinama da bi ga sada provjeravali. Nijesmo se oprostili od Dejana, naprotiv. Jednostavno u ovom momentu ne postoji potreba da prevaljuje toliko put, naročito kada se uzme u obzir da mu je prvenstvo u toku - istakao je Tumbaković.

Novi selektor je iskoristio obraćanje medijima da predstavi i tim najbližih saradnika sa kojima će raditi - pored "starosjedioca" Dragoja Lekovića i Miodraga Džudovića, stručni štab će zaokružiti Zoran Mirković i Aleksandar Janković. Okupljanje reprezentacije zakazano je za 20. mart.

Utakmica sa Grčkom, evropskim šampionom iz 2004. godine, zakazana je za 24.mart u Atini, dok će Bjelorusija u Podgorici gostovati 29. marta.