Mladost je u upisala novu ubjedljivu pobjedu kod kuće - ovog puta na Starom aerodromu pala je Iskra sa ubjedjivih 5:0. Lider Telekom 1.CFL je ovom pobjedom maksimalno iskoristio remi Rudara u Kotoru (1:1), pa nakon 21 kola ima čak deset bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca.

Iskra je sa Starog aerodroma ispraćena sa pet golova u mreži, a tim Nikole Rakojevića do pobjede nosio je dvostruki strijelac Ivan Vuković. Pored raspoloženog napadača, koji je postigao četiri kola na posljednje četiri utakmice, u listu strijelaca upisali su se i Šćepanović (sa bijele tačke), Muhović i Petrović.

Derbi kola pod Vrmcem donio donio je velika uzbuđenja i dramatičnu završnicu - Rudar je u 88. minutu preko golmana Miloša Radanovića, koji je peti put ove sezone pogodio iz penala, stigao nadomak pobjede, ali je u trećem minutu sudijske nadoknade domaćin uspio da izjednači golom Mihaila Petrovića-Njegoša.

Remi u Kotoru iskoristila je Budućnost koja je u gostima protiv Dečića prekinula post od četiri utakmice bez pobjede (2:1) i preuzela treće mjesto na tabeli. Budućnost je u Danilovgradu povela već u drugom minutu golom Igora Burzanovića iz penala, ali je Dečić uspio da uzvrati u 18. minut preko Anđušića. Pobjedu gostima donio je Đalović u 73. minutu, svojim prvim golom u plavo-bijelo dres.

Ubjedljivu pobjedu upisala je i Sutjeska, koja je u Petrovcu napunila mrežu domaćina (4:0). Već nakon prvog poluvremena Nikšićani su imali tri gola prednosti (strijelci su bili Kordić, Vuković i Zarubica), da bi u drugom poluvremenu Milovac zaokružio poker golova svog tima.

Odlične rezultate gostiju u ovom kolu zaokružio je Lovćen koji je na Trešnjici pobijedio Zetu sa 2:0. Pobjedu Cetinjana najavio je Rogošić u 22, a ovjerio Tatar u 68. minutu sa bijele tačke.

Pored lidera Mladosti, jedinu pobjedu kod kuće danas je upisao Mornar koji je bio bolji od Grblja za jedan gol. Jedini pogodak postigao je Leverda šest minuta prije kraja prvog poluvremena.


Rezultati

Bokelj - Rudar 1:1
Petrović-Njegoš 90+3' - Radanović 88'(p)

Dečić - Budućnost 1:2
Anđušić 18' - I.Burzanović 2'(p), Đalović 73'

Mladost - Iskra 5:0
Vuković 41',78', Šćepanović 52'(p), Muhović 54', Petrović 84'

Mornar - Grbalj 1:0
Leverda 39'

Petrovac - Sutjeska 0:4
Kordić 14', Vuković 25', Zarubica 38', Milovac 75'

Zeta - Lovćen 0:2
Rogošić 22', Tatar 68'(p)