Pet mečeva 19. kola Telekom 1. CFL donijelo je četiri pobjede domaćina i jedan trijumf gostiju. Pobjede na svom terenu upisali su Mladost, Mornar, Zeta i Bokelj, dok je Iskra slavila na gostovanju u Petrovcu.

Mladost je ostvarila prvu pobjedu u proljećnom dijelu šampionata. “Romantičari” su do nova tri boda došli u duelu sa ekipom Dečića. “Poker” pogodaka na Starom aerodromu potpisali su Ivan Vuković, Zoran Kokot i dvostruki strijelac Marko Šćepanović.

Nakon trijumfa u duelu sa liderom šampionata u prethodnom kolu ekipa Mornara servirala je još jedno iznenađenje. Barani su drugi meč u nizu pred svojim navijačima riješili u korist – na Topolici je savladana Budućnost minimalnim rezultatom. Pogodak vrijedan tri boda za izabranike Rudolfa Marčića postigao je Jovan Vučinić.

Ubjedljivu pobjedu upisala je Iskra na gostovanju u Petrovcu. Danilovgrađani su četiri puta tresli mrežu domaćina, koji je uspio samo dva puta da pronađe put do mreže protivnika. Gosti su u prvom dijelu susreta došli do dva gola prednosti preko Đuranovića i Vučića, da bi u šestom minutu nastavka Petrovčani smanjili zaostatak preko Kopitovića. Danilovgrađani su odgovorili preko Samsona i kapitena Kalezića, da bi u 69. minutu Joboši postavio konačan rezultat.

Zeta je pred svojim navijačima upisala trijumf u duelu sa drugoplasiranim Rudarom. Izabranici Dejana Vukićevića do trijumfa su došli u drugom dijelu susreta preko Bjedova koji je pogodio u 51. minutu i Vlaisavljevića koji je mrežu Pljevljaka zatresao devet minuta kasnije.

Bokelj je u komšijskom derbiju bio bolji od Grblja. Kotorani su sa nova tri boda preuzeli treće mjesto na tabeli i nakon 19. kola imaju bod prednosti u odnosu na četvrtoplasiranu Budućnosti. Pobjedu Draškovićevog tima na stadionu pod Vrmcem doijeli su Đenić, Bogdanović i Kotorac golovima u drugom dijelu susreta.

Duel Lovćen i Sutjeske zavrešen je bez pobjednika. Meč koji je u subotu odložen zbog snijega na Cetinju završen je bez pogodaka. 

Rezultati
Lovćen – Sutjeska 0:0

Subota
Mladost – Dečić 4:0
Mornar – Budućnost 1:0
Zeta – Rudar 2:0
Bokelj – Grbalj 3:0
Petrovac – Iskra 2:4