Premijerna runda drugog dijela Telekom 1. CFL donijela je poraz lidera Mladosti na gostovanju poslednjeplasiranom Mornaru, remi Rudar i Lovćena, ubjedljivu pobjedu Grblja i nove „trojke“ Iskre i Bokelja. Posljednji meč 18. kola šampionata odigan je od 18 časova i donio je remi Budućnosti i Sutjekse u Podgorici.

Mladost je u prvi meč proljećne sezone ušla kao izraziti favorti, ali je meč u Baru donio iznenađenje i sva tri boda „fenjerašu“. Barani su u duelu sa liderom upisali tek drugi ovosezonski trijumf, dok su „romantičari“ po treći put u ovoj sezoni teren napustili pognute glave. Domaćin je na Topolici do prednosti došao u 27. minutu pogotkom kapitena Stevana Markovića, da bi šest minuta prije kraja susreta Jovan Vučinić ovjerio pobjedu čete Rudolfa Marčića.

Ni drugoplasirani Rudar nije uspio da upiše pobjedu na početku prljećnog dijela šampionata. Pljevljaci su pred svojim navijačima odmjerili snage sa ekipom Lovćena i tek u samom finišu uspjeli da dođu do jednog boda. Cetinjani su nakon sedam minuta igre došli do prednosti pogotkom Vanje Tatara, da bi samo dva minuta prije isteka regularnog toka Noma donio bod domaćinu.

Duel Budućnosti i Sutjeske odigran je pred prilično popunjenim tribinama Gradakog stadiona u Podgorici. Derbi je izazvao veliko interesovanje publike, koja je ostala uskraćena za veća uzbuđenja, pošto su mreže oba gola ostale netaknute.

Grbalj je bio ubjedljiv u odmjeravanju snaga sa ekipom Petrovca. Tim iz Radanovića je pred svojim navijačima četiri puta tresao mrežu protivnika. Prvi dio susreta završen je nereiješeno pošto je Boris Kopitović u 42. minutu anulirao prednost koju je domaćinu obezbijedio Ivan Jablan u 20. minutu susreta. „Trikolori“ su pitanje pobjednika riješili u uvodnim minutima nastavka kada su mrežu gostiju pogodili Jablan i Milan Zorica, da bi konačan rezultat susreta postavio Petar Vukčević u 67. minutu.

Pogodak Gorana Burzanovića u prvom minutu susreta bio je dovoljan ekipi Iskre da upiše pobjedu u duelu sa Zetom. Danilovgrađani su imali priliku da slave i ubjedljiviji trijumf, ali je Danko Kovačević u 49. minutu propustio da realizuje najstoržiju kaznu.

Tri boda osvojila je i ekipa Bokelja, koja je na Trening kampu FSCG minimalnim rezultatom savladala Dečić. Pogodak za pobjedu Kotorana postigao je Miloš Nikezić u 14. minutu susreta.

Rezultati
Grbalj – Petrovac 4:1
Iskra – Zeta 1:0
Mornar – Mladost 2:0
Dečić – Bokelj 0:1
Rudar – Lovćen 1:1
Budućnost – Sutjeska 0:0