Futsal reprezentacija Crne Gore remizirala je sa najboljom selekcijom Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 1:1 u prijateljskom meču koji je danas odigran u Umagu.

Izabranici Sveta Ljesara bili su bolji rival ali su Amerikanci ostali neporaženi jeru su naši reprezentativcu u nekoliko navrata umjesto mreže pogodili okvir protivničkog gola.

Iako su „sokoli“ imali više od igre tokom većeg dijela susreta Amerikanci su prvi uspjeli da pronađu put do mreže protivničkog gola – prednost izabranicima Kita Tozera donio je Rikardo Lopez Espin u 15. minutu susreta.

Naša selekcija imala je nekoliko prilika da dođe do izjednačenja ali je u situacijama kada je golman protivnika već bio savladan lopta umjesto mreže pogađala stativu ili prečku. Ipak, u 35. minutu susreta dobru akciju našeg tima u izjednačujući pogodak pretvorio je Semir Gurzaković.

- Odigrali smo tešku utakmici u kojoj smo bili bolji od rivala, što se ne bi reklo po krajnjem rezultatu utakmice. Pogodili smo okvir gola pet puta i imali još pet-šest odličnih prilika koje nismo uspjeli da pretvorimo u pogodak. Nadam se da ćemo u revanšu, koji se igra već sjutra, imati više sreće i da ćemo upisati bolji rezultat, rekao je selektor Ljesar.

Selekcije Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država sjutra će odigrati revanš meč. Početak duela u Umagu zakazan je za 18 časova.


Sjedinjene Američke Države – Crna Gora 1:1

Umag, Hrvatska.

Sudije: Josip Dujmić, Sendi Soldatić (Hrvatska).

Strijelci
1:0 – Lopez Espin 15', 1:1 – Gurzaković 35'

SAD: Erik Ati, Julijan Eskobar, Diego Bobadilja, Dru Duker, Felipe Gonzalez. Igrali su još: Eduardo Macijas, Rikardo Lopez Espin, Antonio Manfut, Aleks Mendez, Stefon Milohan, Nelson Santana, Lukas Staufer, Hese Zamudio, Pol Vitener.

Crna Gora: Igro Asanović, Nikola Perović, Semir Gurzaković, Aleksandar Obradović, Ranko Novović. Igrali su još: Nikola Lobov, Đovani Kočović, Ognjen Šušić, Aleksa Bečanović, Lazar Mašulović, Ivan Pavićević, Nikola Minić, Saša Gojković, Nedžad Haverić.