Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore poražena je od selekcije Španije rezultatom 7:0 u trećem meču kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2017. godine. "Crvene" su u Petrovcu pretrpjele treći poraz, dok je selekcija Španije zadržala maskimalan skor i sačuvala prvo mjesto u grupi 2 sa četiri pobjede.

Izabranice Derviša Hadžisomanovića nisu uspjele da ostvare bolji rezultat u duelu sa izuzetno jakom selekcijom Španije, koja je na današnjem susretu dominirala u posjedu lopte, što im je pored postignutih sedam pogodaka donijelo i veliki broj prilika pred golom naše selekcije.

Španije je od samog starta imala terensku inicijativu, koje je rezultirala sa dva dobra pokušaja i pogotkom u 15. minutu susreta - mreža našeg gola zatresla se nakon udarca Losade sa ivice kaznenog prosotra.

Sedam minut kasnije "crvena furija" duplirala je prednost nakon centaršuta sa lijeve strane kojim je pronađena Veronika Buket na samo dva metra od gol linije, kojoj nije bilo teško da zatrese mrežu.

 Četri minuta prije odlaska na odmor gošće su iznudile jedanaesterac koji je u treći pogodak za Španiju pretvorila Aleksija Puteljas. U samom finišu prvog dijela aplauze publike na stadionu u Petrovcu izmamila je Ivana Čađenović koja je odličnom reakcijom spriječila Buket da udarcem sa pet metara ponovo zatrese mrežu našeg gola.

U desetom minutu nastavka Španjolke su imale novu priliku da uvećaju prednost, ali je udarac Buket sa sedam metara na samoj gol liniji zaustavila Željka Radanović. U 62. minutu Losada je iskoristila grešku naše posljednje linije i udarcem glavom postigla četvrti pogodak za svoj tim.

Samo tri minuta kasnije Losada se našla u prilici da kompletira het-trik ali je Čađenović još jednom fenomenalno intervenisala i spriječila siguran pogodak. Naš čuvar mreže bio je nemoćan u 68. minutu kada je Ermoso sa ivice kaznenog prostora udarcem po zemlji pronašla put do desnog ugla našeg gola.

Seriju pogodaka "crvene furije" nastavila Sampedro u 74. minutu, da bi se tri minuta kasnije u strijelce upisala i Toresilja za konačnih 7:0 u korist Španije.


Crna Gora - Španija

Petrovac - Stadion pod Malim brdom.

Sudija: Lorejn Klark (Škotska)

Strijelci

1:0 - Losada 10', 2:0 - Buket 22', 3:0 - Puteljas (p) 41', 4:0 - Losada 62', 5:0 - Ermoso 68', 6:0 - Sampedro 74', 7:0 - Torosilja 77'

Žuti kartoni
Đoković, Mrkić, Đukić - Crna Gora

Crna Gora: Ivana Čađenović, Željka Radanović, Andreja Vidić (Helena Božić), Tatjana Đurković, Slađana Bulatović, Jasna Đoković, Tamara Bojat (Maja Šaranović), Marija Vukčević, Armisa Kuč, Darija Đukić, Jovana Mrkić (Ana Trutić).

Španija: Sandra Panjos, Selia Himenez (Marta Koredera), Melani Serano, Virhinia Toresilja, Veronika Buket (Olga Garsija), Aleksija Puteljas, Viki Losada, Silvia Meseger (Dženifer Ermoso), Marta Torehon, Armanda Sampedro, Irene Paredes.