Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore u nedjelju igra treći meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2017. godine održati u Holandiji. Nakon duela sa Finskom i Portugalom u gostima izabranice Derviša Hadžiosmanovića u Petrovcu će ugostiti najbolju selekciju Španije.

Naše najbolje fudbalerke kvalifikacioni ciklus započele su minimalnim porazom od Finske, dok su u drugom kolu grupe 2 u Portugalu poražene rezultatom 6:1. Španjolke su do sada odigrale ti meča i imaju maksimalan učinak - "crvena furija" u gostima je savladala Finsku i Republiku Irsku, dok je u Badahozu pobijeđena selekcija Portugala.

- Očekuje nas meč u kojem nemamo šta da izgubimo. Igramo protiv selekcija koja je među najboljima u Evropi i koja je glavni favorit za osvajanje prvog mjesta u grupi. Odlično su počeli kvalifikacije i upisali tri pobjede u isto toliko odigranih mečeva, od kojih su dvije ostvarili na gostujućem terenu. Utakmica sa Španijom za nas će biti lijepa prilika da vidimo koliko smo napredovali u prethodnom periodu. Neće nam nedostajati motiva i sigurni smo da će djevojke dati maksimum na tom susretu. Bilo bi veoma lijepo kada bi, uz maksimalan pristup i zalaganje, uspjeli da postignemo neki gol, rekao je selektor Hadžiosmanović.

Duel Crne Gore i Španije igra se u nedjelju, 24. januara 2015. godine u 13.00 časova na stadionu pod Malim brdom u Petrovcu.

Okupljanje naše najbolje ženske selekcije zakazano je za srijedu, 20. januara na Trening kampu FSCG. Pripreme za duel sa Španijom naša selekcija obaviće u Baru.

Selektor Derviš Hadžiosmanović za ovaj susret pozvao je golman: Jovana Bajčetić (Breznica), Ivana Čađenović (Mladost 2015) i Ines Obradović (Obilić); odbrana: Miljana Rondović (Breznica), Andrea Vidić (Banja Luka, BiH), Željka Radanović (Maribor, Slovenija), Tatjana Đurković (Mladost 2015), Jovana Mrkić, Marija Goranović (Ekonomist), Ana Trutić (Obilić) i Helena Božić (Crvena zvezda, Srbija); vezni red: Jelena Vešović (Mladost 2015), Jasna Đoković (Sarajevo, BiH), Dijana Miljanić (Ekonimist), Darija Đukić (Banja Luka, BiH), Jovana Zlatičanin (Obilić), Slađana Bulatović (Ferencvaroš, Mađarska) i Biljana Vraneš (Breznica); Maja Šaranović (Ekonomist), Tamara Bojat (Mladost 2015), Armisa Kuč (Sarajevo, BiH) i Marija Vukčević (Kijeti, Italija).