Fudbaleri Mladosti savladali su Budućnost rezultatom 2:0 u derbi meču 17. kola Telekom 1. CFL, dok je u  drugom meču koji je odigran danas Bokelj pred svojim navijačima bio bolji od Mornara.

Prvi dio šampionata Mladost završava na prvoj poziciji na tabeli. Itzabranici Nikole Rakojevića pobijedili su ekipu Budućnosti i sačuvali devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Rudar. „Romantičari“ su u podgoričkom derbiju mrežu rivala tresli po jednom u oba poluvremena. Prednost lideru šampionata donio je Lagator u 28. minutu udarcem glavom nakon prekida koji je izveo Kojašević, da bi sedam minuta prije kraja susreta Đurišić postigao drugi pogodak za domaćina.

Budućnost, koja je posljednji put u šampionatu poražena upravo od ekipe Mladosti u šestom kolu, prvi dio šampionata završava na trećem mjestu sa 12 bodova manje od današnjeg protivnika i tri boda manje od drugoplasiranog Rudara.

Bokelj je u Kotoru rezultatom 2:0 savladao ekipu Mornara. Četa Slobodana Draškovića do nova tri boda došla je golovima Nikezića u prvom i Kotorca u drugom poluvremenu susreta koji je odigran na stadionu pod Vrmcem. Sa nova tri boda Kotorani su se probili na četvrto mjesto na tabeli Telekom 1. CFL.

Rezultati
Mladost – Budućnost 2:0
Bokelj – Mornar 2:0

Subota
Sutjeska – Rudar 0:2
Zeta – Grbalj 1:2
Petrovac – Dečić 1:0
Lovćen – Iskra 4:1