Fudbaleri Rudara savladali su Sutjesku u Nikšiću u derbi meču subotnjeg programa 17. kola Telekom 1. CFL. Trijumf u gostima slavila je i ekipa Grblja, koja je u Golubovcima bila bolja od Zete. Lovćen je ubjedljivom igrom u prvom dijelu susreta došao do velike pobjede u duelu sa Iskrom, dok je Petrovac pred svojim navjiačima upisao „minimalac“ u odmjeravanju snaga sa ekipom Dečića.

U nedjelju su na programu posljednja dva susreta 17. kola Telekom 1. CFL. U Kotoru se sastaju Bokelj i Mornar, dok će se na Starom aerodromu igrati derbi kola između Mladosti i Budućnosti. Oba meča počinju u 13 časova.

Rudar je do trijumfa na Gradskom stadionu u Nikšiću došao u drugom dijelu susreta zahvaljujući tandemu napadača Marković – Knežević. Prednosti Pljevljacima donio je Marković u 58. minutu susreta, da bi Knežević u 76. minutu otklonio sve dileme oko pitanja pobjednika.

Zeta je u serij negativnih rezultata, što je danas iskoristila ekipa Grblja i došla do tri boda na gostovanju u Golubovcima. Tim iz Radanovića do prednosti je došao već nakon devet minuta igre preko Raičevića. Domaćin je odogvorio u 61. minutu preko Bjedova koji je poravnao rezultat, ali je samo šest minuta kasnije Petar Vukčević pogodio mrežu domaćina po drugi put i donio pobjedu svom timu.

Lovćen je upisao ubjedljivu pobjedu u duelu sa Iskrom. Cetinjani su pitanje pobjednika riješili tokom prvog poluvremena igre, tokom kojeg su čak četiri puta pogodili mrežu rivala. Za samo 11 minuta igre u strijelce su se upisali Perutović, Martinović, Radović i Đalac. U nastavku susreta Pavićević je smanjio prednost domaćih i postavio konačan rezultat susreta.

Pogodak Kopitovića u 79. minutu susreta bio je dovoljan ekipi Petrovca da dođe do pobjede u odmjeravanju snaga sa Dečićem.

Rezultati
Sutjeska – Rudar 0:2
Lovćen – Iskra 4:1
Zeta – Grbalj 1:2
Petrovac – Dečić 1:0

Nedjelja
Mladost – Budućnost 13.00h
Bokelj – Mornar 13.00h