Fudbaleri Mladosti osvojili su titulu jesenjeg prvaka u Telekom 1. CFL. Izabranici Nikole Rakojevića kolo prije kraja prvog dijela sezone imaju devet bodova više od drugoplasiranog Rudara, koji će u nedjelju odigrati meč 16. kola protiv ekipe Budućnosti. Pobjede u subotnjem programu upisali su još Sutjeska na gostovanju Iskri i Dečić koji je pred svojim navijačima bio bolji od Zete.

Mladost je osvajanje jesenje titule ovjerila pred svojim navijačima u duelu sa ekipom Bokelja. „Romantičari“ su do pobjede došli minimalnim rezultatom – mrežu Kotorana pogodio je Marko Šćepanović u desetom minutu susreta. Osam minuta prije kraja meča gosti su imiali jedanaesterac i priilku da dođu do boda ali je udarac Mijatovića sa bijele tačke zaustavio Mileta Radulović.

Sutjeska je bila ubjedljiva na gostovanju u Danilovgradu. Nikšićani su četiri puta tresli mrežu protivnika, po dva puta u oba dijela susreta. U prvom poluvremenu mrežu Iskre pogodili su Stefanović i Zarubica, da bi se u nastaku susreta za samo dva miunta Zarubica i Vučić upisali u strijelce.

Dečić je pred svojim navijačima upisao pobjedu u odmjeravanju snaga sa ekipom Zete. Tuzani su do pobjede došli nakon preokreta, pošto su Golubovčani u 13. minutu došli do prednosti preko Bjedova. Domaćin je odgovorio do odlaska na odmor preko Dedića, koji je dva puta tresao mrežu protivnika, da bi u 72. minutu Đukić postavio konačan rezultat susreta.

Duel komšijskih klubova sa primorja, Mornara i Petrovca, završen je bez pobjednika. Joboši je u 70. minutu donio prednost gostima, da bi deset minuta kasnije Vojvodić poravnao rezultat za konačnih 1:1. Pogodaka nije bilo u Radanovićima gdje su snage odmjerili Grbalj i Lovćen.

Posljednji meč 16. kola Telekom 1. CFL u kojem se sastaju Budućnost i Rudara igra se u nedjelju od 16 časova na Gradskom stadionu u Podgorici.

Rezultati
Mladost – Bokelj 1:0
Iskra – Sutjeska 0:4
Grbalj – Lovćen 0:0
Mornar – Petrovac 1:1
Dečić – Zeta 3:1


Nedjelja
Budućnost – Rudar 16h