Pionirska reprezentacija Crne Gore remizirala je danas sa odgovarajućom selekcijom Makedonije. Duel dvije selekcije na pomoćnom terenu Trening kampa FSCG završen je bez golova.

Osim golova izostale su i prave šanse, iako je meč obilježio izuzetno jak tempo sa mnogo trčanja i puno jakih duela, a oba tima pokazala su visok nivo organizacije i discipline. Crna Gora je imala veći posjed lopte, ali je podbacila u završnici napada, dok su Makedonci, stvorili tek dvije, ali odlične prilike. Obje su stigle u drugom poluvremenu - prvo je Toševski okrznuo prečku sa gornje strane udarcem sa ivice šesnaesterca na startu nastavka, da bi u 60. minutu naš golman Živanović sjajno "skinuo" zicer Spahiuu.

- Utakmica je odigrana u pravom takmičarskom ritmu. Zadovoljan sam prizakaznom igrom, naročito u prvom poluvremenu, a posebno sam zadovoljan što smo uspješno isprobali neke nove igrače. Ova selekcija je formirana prije nepunih godinu dana i još je u fazi stvaranja, a glavni cilj u ovoj fazi je provjera igrača na koje možemo računati i koji mogu doprinijeti boljitku crnogorskog fudbala. Ovi momci imaju 14 do 15 godina, ali ih već za godinu i po dana ih očekuje kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo a već sada se kod igrača može prepoznati izuzetan potencijal. Što se tiče utakmice, u prvom poluvremenu smo igrali dobro, praktično dominirali, ali nam je nedostajalo mirnoće i pravi pas za gol. U drugom poluvremenu smo pali na fizičkom planu što je Makedonija iskoristila da stvori nekoliko prilika. Ipak, zadržali smo koncentraciju u defanzivi pa mislim da je konačar rezultat realan - rekao je naš selektor Sarić.

Prvi meč dvije selekcije, odigran prije dva dana u Podgorici, pripao je selekciji Makedonije koja je velikim preokretom u završnici stigla dva gola zaostatka i slavila sa 3:2.


Crna Gora - Makedonija 0:0

Trening kamp FSCG, Podgorica
Gledalaca: 100
Sudija: Mladen Knežević (Crna Gora)

Crna Gora: Lazar Živanović, Andrej Pupović, Nemanja Đurović (od 77. Matija Drinčić), Boško Brković, Petar Vukčević, Nikša Vujanović (od 41. Egzon Dinoša), Abdel Osmanović, Slobodan Ivović (od 41. Aldin Ćatović), Luka Todorović (od 41. Ilija Vujović), Mijat Lambulić (od 51. Danilo Šofranac), Vaid Eminović (70. Bogdan Rmuš). Selektor: Obren Sarić.

Makedonija: Filip Džamtovski, Božidar Mitrevski, Baki Ismaili, Emil Skoko (od 72. David Astradžiev), Miško Arsovski, Boris Jakimovski, Luka Zdravkovski (od 53. Naum Kostovski), Vasko Dimitrov (od 43. Edis Spahiu), David Toševski (od 72. Trčevski Kire), Agon Elezi, Antonio Stojanovski (od 53. Dimitar Todorovski). Selektor: Dašmir Beari.