Ženska "A" selekcija Crne Gore naredne sedmice nastavlja takmičenje u kvalifikacijama za UEFA EURO za žene. Naše dame će u četvrtak, 26. novembra u gostima odmjeriti snage sa jednim od favorita druge grupe - Portugalom.

Selektor Derviš Hadžiosmanović za ovu akciju pozvao je sljedeće igračice - golmane: Jovana Bajčetić (Breznica), Ivana Čađenović (Mladost 2015); odbrana: Sanja Nedić, Jovana Mrkić, Marija Goranović, Maja Mićunović (Ekonomist), Andreja Vidić (Banja Luka, BIH), Željka Radanović (Spartak, Srbija), Tatjana Đurković (Mladost 2015); vezni red: Jelena Vešović (Mladost 2015), Jasna Đoković (Sarajevo, BIH), Milica Vulić (Ekonomist), Darija Đukić (Banja Luka, BIH), Jovana Zlatičanin (Obilić), Biljana Vraneš (Breznica), Slađana Bulatović (Ferencvaroš, Mađarska), Helena Božić (Crvena zvezda, Srbija); napad: Tamara Bojat (Mladost 2015), Armisa Kuč (Sarajevo, BIH), Marija Vukčević (Kjeti, Italija), Ivana Krivokapić (Ekonomist).

- Naš cilj je da odigramo najbolje što možemo, bez rezultatskog imperativa. Igračice znaju da ovo nije turistička posjeta, a ostavili smo vrlo dobar utisak na gostovanju Finskoj i, nadam se, nešto naučili. Domaćin je apsolutni favorit, ali u fudbalu je sve moguće. Naša ekipa je sada mnogo iskusnija i probaćemo da ih iznenadimo - kaže selektor Hadžiosmanović.

Najbolje crnogorske igračice će se okupiti u ponedjeljak kada će odraditi prvi trening, nakon čega će pripreme za utakmicu nastaviti u Portugalu. Naše dame će u utorak trenirati na Nacionalnom stadionu u Lisabonu, a dan kasnije i na stadionu Antonio Koimbra De Mota u Estorilu, na kojem će u četvrtak, od 16 časova po lokalnom, vremenu odigrati i utakmicu sa Portugalom.

Crna Gora je u premijernom meču kvalifikacija poražena u gostima od Finske sa 1:0. Portugal je, s druge strane, neočekivano poražen kod kuće od Republike Irske sa 2:1.