Mlada reprezentacija Crne Gore remizirala je večeras u Podgorici sa selekcijom Letonije - 3:3 - u kvalifikacijama za U21 Evropsko prvenstvo. Naš tim je do boda došao u dramatičnoj završnici, nakon što je dva puta u toku utakmice jurio dva gola zaostatka. U finišu "sokoli" su mogli i do pobjede, ali je potpuni preokret ipak izostao.

Utakmica nije dobro počela za našu selekciju - Flaksis je u desetom minutu makazicama pogodio prečku i pokazao da će Letonija igrati otvorenog garda, da bi već sedam minuta kasnije Kazačoks odlično pogodio sa više od 20 metara. Do poluvremena viđena je vrlo otvorena utakmica u kojoj je naš tim imao veći posjed, a Letonija dva izuzetno opasna pokušaja koje je golman Šarkić spasio sa gol-crte.

Nakon sedam minuta igre u nastavku Letonija je duplirala prednost - Šavčins je odlično probio po desnoj strani i uposlio Kazačoksa koji je drugi put savladao Šarkića. Selektor Mojaš Radonjić je dva minuta kasnije na teren poslao Đorđevića, koji je samo šest minuta nakon ulaska u igru smanjio zaostatak. Letonija je do trećeg gola stigla u 62. minutu nakon loše procjene Boljevića nakon kornera, kada je na promašenu loptu natrčao Gutkovskis i vratio svom timu dva gola prednosti.

Naš tim se ponovo vratio u meč u 69. minutu kada je Đorđević izborio, a zatim i realizovao penal, ali i isključenje Šlampea. Beku Letonije uskoro se u svlačionici priključio i Flaksis koji je "pocrvenio" u 76. minutu. Sa dva igrača više naša selekcija je potpuno pritisnula protivnika na njegovu polovinu, a opsada gola isplatila se u 85. minutu kada je Savićević poravnao rezultat. Uzalud se do kraja meča igrala "viktorija" na gol gostiju, mreža Letonaca je ipak ostala netaknuta.

Naš tim je ovim bodom zadržao šanse da se domogne drugog mjesta, iako je put do baraža za Euro sada mnogo teži i komplikovaniji.


Crna Gora - Letonija 3:3 (0:1)

Gradski stadion, Podgorica
Gledalaca: 1.000

Sudija: Pol Mekloglen (R.Irska)

Strijelci
0:1 - Kazačoks 17', 0:2 - Kazačoks 52', 1:2 - Đorđević 60', 1:3 - Gutkovskis 62', 2:3 - Đorđević 69'(p), 3:3 - Savićević 85'1

Žuti karton
Raspopović - Crna Gora
Kirilins, Berenfelds, Šadčins, Ikaunieks, Kazačoks - Letonija

Crveni karton
Šlampe 69'(22'), Flaksis 76'(37') - Letonija

Crna Gora: Matija Šarkić, Deni Hočko, Boris Kopitović, Aleksandar Boljević (od 65. Milan Vušurović), Vladimir Jovović, Marko Janković (od 58. Mirnes Pepić), Goran Milojko, Andrija Vukčević, Vukan Savićević, Momčilo Raspopović, Boris Cmiljanić (od 54. Luka Đorđević). Selektor: Mojaš Radonjić.

Letonija: Vladislav Kurakins, Nikita Berenfelds, Reinis Flaksis, Davis Ikaunieks, Jevgenis Kazačoks, Vladislavs Gutkovskis, Endijs Šlampe, Andrejs Cigankis (od 71. Viktors Litvinskis), Ilja Šadčins (od 57. Sergejs Vorobjovs), Andrejs Kirilins, Dmitrijs Klimaševičs. Selektor: Dainis Kazakevičs.