Reprezentacija Crne Gore poražena je od Makedonije rezultatom 4:1 u prijatejskom meču koji je večeras odigran u Skoplju.

„Sokoli“ su u posljednjem meču koji će odgirati ove godine dozvolili protivniku da upiše trijumf iako su tokom većeg dijela susreta bili bolji od rivala. Naša selekcija imala je veći broj udaraca na gol protvnika, ali su nepreciznost i golman Dimitrevski učinili da se mreža zatrese samo jednom.

U prvih pola sata igre naša selekcija držala je konce igre u svojim rukama i u potpunosti kontrolisala situaciju na terenu. Nekoliko izglednih prilika viđeno je pred golom domaćih, koje su došle nakon dobro organizovanih akcija našeg tima. Bećiraj je u tri navrata imao priliku da se upiše u strijelce, ali je napadač našeg tima jednom loše reagovao dok je u dva navrata Dimitreski odličnim intervencijama spriječio siguran pogodak.

Odlično je pokušao i Jovetić ali je njegov udarac sa više od 25. metara još jednom odličnom intervencijom zaustavio Dimitrevski.

Na propuštene šanse naše selekcije Makedonci su odgovorili silovito, sa tri pogotka u samo šest minuta igre. Prednost domaćinu donio je kapiten Šikov koji je sa sedam metara natrčao na odbijenu loptu nakon udarca Ibraimija i poslao je u mrežu. Dva minuta kasnije Boljević je nespretno reagovao u našem kaznenom prostoru i omogućio Trajkovskom da udarcem sa bijele tačke duplira prednost svog tima. Isti igrač je u 41. minutu iskoristio grešku našeg tima i pobrinuo se da Makedonija na odmor ode sa tri gola prednosti.

U nastavku susreta viđena je slična situacija onoj iz prvog dijela, pa su na nekoliko neuspjelih pokušaja našeg tima Makedonci odgovorili pogotkom. U 63. minutu Trajkovski je iskoristio grešku Tomaševića, izašao sam na Poleksića i rutinskim udarcem kompletirao het-trik.

Do kraja susreta „sokoli“ su pokušavali na razne načine da dođu do pogotka, imali nekoliko prilika ali je samo Jovetić u samom finišu, udarcem po zemlji sa ivice kaznenog prostora, uspio da matira Dimitrevskog.


Makedonija – Crna Gora 4:1

Skoplje, Arena Filip II.

Gledalaca: 1.000.

Sudija: Ivajlo Stojanov (Bugarska).

Strijeci
1:0 – Šikov 36', 2:0 – Trajkovski (p) 38', 3:0 – Trajkovski 41', 4:0 – Trajkovski 63', 4:1 – Jovetić 88'

Žuti kartoni
Stijepanović – Makedoija
Savić, Vučinić, Vukčević, Jovetić – Crna Gora

Makedonija: Stole Dimitrevski, Leonard Žuta, Daniel Mojsov, Vanče Šikov, Stefan Ristovski, Nikola Gligorov, Ostoja Stjepanović (od 77. Vladica Brdarovski), Ivan Tričkovski, Krste Velkoski (od 58. Ilija Nestorovski), Agim Ibraimi, Aleksandar Trajkovski (od 83 Blaže Iljoski).

Crna Gora: Vukašin Poleksić, Stefan Savić, Marko Baša, Marko Simić, Žarko Tomašević (od 81. Saša Balić), Nikola Vukčević (od 68. Mladen Kašćelan), Vladimir Boljević (od 46. Elsad Zverotić), Vladimir Rodić (od 46. Staniša Mandić), Adam Marušić (od 46. Mirko Vučinić), Stevan Jovetić, Fatos Bećiraj (od 68. Stefan Mugoša).