Mlada reprezentacija Crne Gore sjutra igra najvažniju utakmicu u dosadašnjem toku kvalifikacija. Pobjeda nad Letonijom je imperativ za tim Mojaša Radonjića u borbi za plasman na U21 Evropsko prvenstvo, a naš selektor vjeruje da će njegovi igrači uspjeti da se izbore sa pritiskom koji nosi uloga favorita.

- Domaći teren je velika psihološka prednost, igra se drugačije postavlja, ali je ujedno i mnogo veće opterećenje za igrače. Nećemo odustajati od svoga stila, pokušaćemo da dominiramo kroz posjed lopte, kao što smo radili na svim mečevima kod kuće. Nadam se da ćemo ovoga puta biti mirni i koncentrisani kada se ukažu prilike za gol - rekao je Radonjić, koji ne očekuje zatvorenog protivnika: - Vjerujem da Letonci neće igrati toliko zatvoreno, jer nisu takva ekipa. Bilo bi idealno kada bi ponovili drugo poluvrijeme iz Češke. Ne smijemo srljati, ali rani gol bi bio fantastičan.

Radonjić ima još nekoliko dilema oko tima koji će početi utakmicu. Luka Đorđević je propustio dva treninga zbog lakše povrede i biće pod znakom pitanja, dok je dilema i ko će stati među stative umjesto povrijeđenog Marka Kordića. Za razliku od prethodne utakmice, naš tim će biti jači za Vukana Savićevića koji se uspješno oporavio od povrede prednje lože.

- Povreda je zaliječena i spreman sam. Nadam se da će protivnik željeti da se nadigrava i da se neće zatvoriti kako su to činili prethodni protivnici. Mislim da ishod utakmice zavisi od nas i slažem se sa selektorom da bi bilo jako dobro da rano postignemo prvi pogodak. Favoriti smo, ali nam ne treba pritisak. Letonija je težak protivnik koji iza sebe u ovoj grupi ima dosta čudne rezultate - rekao je Savićević.

Letonci su u 17 časova trenirali na Gradskom stadionu pod Goricom, gdje će sjutra u istom treminu ukrstiti koplja sa Crnom Gorom. Ulaz na utakmicu će biti slobodan, a za navijače će biti otvorena samo zapadna tribina našeg najvećeg stadiona.