Najbolji crnogorski fudbaleri odradili su jutros posljednji trening pred polazak za Makedoniju gdje će sjutra igrati posljednju utakmicu u ovoj kalendarskoj godini. "Hrabri sokoli" večeras u 17 časova polijeću za Skoplje.

Jutarnji trening protekao je u sjajnoj atmosferi, svi igrači su radili punim intenzitetom, a lijepo vrijeme dodatno je uljepšalo divan utisak današnjeg fudbalskog "matinea" na Starom aerodromu. Trening kamp FSCG posjetio je i veliki broj predstavnika medija koji su nakon treninga razgovarali sa selektorom Brankom Brnovićem i kapitenom Mirkom Vučinićem.

- Nismo ispunili očekivanja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako da nam utakmica sa Makedonijom dođe kao utjeha. Želimo da pobjedom završimo godinu. Bolja smo ekipa od njih, ali to u fudbalu ne mora da znači ništa. Svi očekujemo pobjedu kojom bi, koliko-toliko, zacijelili rane poslije ovih mečeva u kvalifiakcijama. Makedonija se na svim utakmicama kod kuće branila i pokušavala da postigne gol iz kontri. Mi nemamo šta da čekamo, napašćemo ih. Po prvi put imamo kompletnu ekipu na raspolaganju, favoriti smo i očekujem pobjedu - rekao je Brnović.

Novinare je zanimala atmosfera u taboru "hrabrih sokola" nakon nedavno završene kvalifikacione kampanje.

- Pratite treninge i možete da se uvjerite da je atmosfera odlična. Imamo grupu odličnih momaka, međusobno se poštuju i samo nam je nedostajao rezultat. Nijesmo imali sreće ove godine, sve je krenulo kako ne treba od duela sa Lihtenštajnom. Odigrali smo dosta odličnih utakmica, iako se u javnosti pričalo da nismo. Odigrali smo dobro i protiv Švedske u gostima i protiv Austrije kod kuće. Pa Austrija je primila samo tri gola gola u kvalifiakcijama do meča u Podgorici, a mi smo im dali dva. Na kraju smo izgubili utakmicu koju nijesmo smjeli. Ali, moramo se okrenuti novim obavezama. Moramo da pobijedimo Makedoniju i koliko toliko povratimo ugled crnogorske reprezentacije - rekao je naš selektor.

Brnović je najavio da će meč u Skoplju početi najjači sastav sa izuzetkom kapitena Vučinića, koji će šansu najvjerovatnije dobiti u nastavku.

- Nadam se da ćemo slaviti protiv Makedonije, jer bi nam ta pobjeda puno značila. Motivacije mi ne fali sigurno, jer volim da igram fudbal. A kad nešto voliš, onda motiva ne nedostaje - rekao je Vučinić, koji je potvrdio riječi svog selektora da će biti na raspolaganju reprezentacije i u narednim kvalifikacijama: - Sigurno da ću igrati. Itekako želim da sa reprezentacijom odem na neko veliko takmičenje. Osvojio sam puno trofeja u karijeri, samo u Italiji imam 10-ak, i sve bih te pehare dao da odem sa Crnom Gorom na veliko takmičenje. Pa, i kad ne bih igrao, samo da se plasiramo na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo.

Vučinić će propustiti prve dvije utakmice u narednim kvalifiakcijama zbog crvenog kartona protiv Austrije.

- Žao mi je što neću igrati te dvije prve utakmice, jer kad igraš za svoju zemlju to je nešto posebno. Igrao sam za mnoge klubove, vidio sam puno stadiona, različite atmosfere i na tribinama i u svlačionicama, ali kad igraš za svoju zemlju to je nešto drugačije. I dan danas kad igram za Crnu Goru imam tremu u prvih nekoliko minuta - otkrio je naš kapiten.

Ovo će biti treća prijateljska utakmica Crne Gore i Makedonije. U novembru 2008. godine Crna Gora je pobijedila u Podgorici sa 2:1 golovima Džudovića i Jovetića, dok se Makedonija revanširala za poraz 2010. godine kada je u Skoplju slavila sa 2:1 golovima Naumovskog i Pandeva. Strijelac gola za našu selekciju bio je Baša.

Duel Crne Gore i Makedonije počeće u 18 časova.