Reprezentacija Crne Gore nastavila je večeras pripreme za prijateljsku utakmicu sa selekcijom Makedonije koja se igra u četvrtak, 12. novembra u Skoplju.

Reprezentativnim drugovima priključili su se Marko Baša i Nikola Vukčević koji su propustili prvi trening, pa je selektor Brnović večeras na raspolaganju imao sve pozvane igrače za duel sa Makedoncima. Uoči drugog treninga u bazi na Starom aerodromu sa predstavnicima medija razgovarali su Vladimir Rodić i Nikola Vukčević i tom prilikom iznijeli su očekivanja pred naredni meč naše selekcije.

- Momci su me prihvatili odlično, osjećam se kao da sam duži vremenski period ovdje. Žao mi je što nismo uspjeli da se plasiramo u baraž za Evropsko prvenstvo, jer smo igrali dobro protiv Austrije. Protiv Rusije ne možemo da se pohvalimo nekom igrom, pogotovo u prvom poluvremenu. Jako je bitno da se što više okupljamo, da napravimo igru i da se što bolje spremimo za naredne kvalifikacije. Lijepo bi bilo da pobjedom u Makedoniji završimo godinu... Sa druge strane bitno je i odigrati dobro. Mislim da imamo dobre šanse da zabilježimo pobjedu, da se pokažemo u dobrom svjetlu, rekao je Vladimir Rodić.

Vezista Malmea, koji je tek drugi put među „hrabrim sokolima“ govorio je i o svojoj poziciji u timu.

- Protiv Austrije sam igrao beka, ali to mi nije strano, jer sam nastupao na toj poziciji i u omladinskoj selekciji i u periodu dok sam bio u Srbiji. Ipak, bolje se osjećam na krilu, bliže golu, to je pozicija koju igram iz ljubavi. Ali, nije mi problem da odgovorim na sve zadatke i igraću na poziciji na kojoj selektor odluči, dodao je brzonogi igrač.

Nikola Vukčević vjeruje da „sokoli“ u Skoplju na neki način počinju pripreme za naredni kvalifikacioni ciklus.

- Tek završene kvalifikacije nismo završili kako smo planirali, ali to je sada prošlost. Duelom u Makedoniji na neki način počinju pripreme za naredni ciklus. Nadam se da će najiskusniji ostati i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Tačno je da nas očekuje prijateljska utakmica ali želimo pobjedom da završimo godinu. Kompletni smo i daćemo sve od sebe da trijumfujemo u Skoplju, rekao je vezista Brage.

Naredni trening naša najbolja selekcija odradiće u srijedu, 12. novembra na glavnom terenu Trening kampa FSCG sa početkom u 10.30 časova.