Najbolji crnogorski fudbaleri večeras su počeli pripreme za prijateljsku utakmicu sa Makedonijom kojom će zaokružiti ovu kalendarsku godinu. Za razliku od većine dosadašnjih akcija selektor Branko Brnović je već na startu priprema mogao da računa na praktično sve igrače - prvi trening su propustili Marko Baša i Nikola Vukčević koji će se saigračima priključiti na sjutrašnjem treningu.

Štoper naše selekcije Stefan Savić, koji je u posljednjoj kvalifikacionoj utakmici u Moskvi nosio kapitensku traku, otkrio je koliko su naši igrači motivisani pred put u Skoplje.

- Bilo bi lijepo završiti godinu pobjedom, jer se posle toga treba okrenuti sljedećim kvalifikacijama. Napravljena je mala smjena generacija i ja sam uvjeren da ova selekcija ima budućnost. Svaka reprezentativna utakmica se boduje i svakoj prilazimo kao da je takmičarska. Uvijek si posebno motivisan kada nosiš dres sa nacionalnim grbom, jer predstavljaš svoj narod, svoju državu - rekao je defanzivac Atletiko Madrida, koji je otkrio da je zadovoljan nivoom forme: - Osjećam se odlično, igrao sam sinoć protiv Hihona i ostvarili smo veoma važnu pobjedu. Prišli smo Realu na svega bod zaostatka, dok za Barselonom zaostajemo četiri boda. Uz to u narednom periodu imamo nešto lakši raspored. Sve u svemu guramo dobro na oba fronta, u Ligi šampiona imamo situaciju pod kontrolom i uvjeren sam da ćemo proći u nokaut fazu.

Na prvom treningu vidjelo se i jedno novo lice - crnogorskim novinarima večeras se predstavio Nemanja Mijušković. Štoper Vardara nije krio zadovoljstvo zbog poziva u nacionalni tim.

- San svakog igrača je da igra za reprezenatciju. Dijete sam Podgorice i sanjao sam ovaj dres. Nadam se da ću opravdati povjerenje i da ću ubuduće biti na spisku - rekao je Mijušković, koji je potvrdio da je postojalo ozbiljno interesovanje makedonskog saveza da obuče njihov dres: - Postojali su razgovori, razmišljao sam o mogućnosti da prihvatim poziv, ali sam odlučio da sačekam. Mlad sam i, srećom, nisam dugo čekao. Nadam se da ću baš protiv Makedonije imati prilku da debitujem.

Mijušković je govorio i o narednom protivniku Crne Gore, čije individualne kvalitete odlično poznaje kroz nastupe u makedonskom prvenstvu.

- Makedonija je pretrpjela smjenu generacija, doživjeli su krah u posljednjim kvalifikacijama, promijenili su dva selektora... Imaju dosta mladih igrača i zaista bih volio, zbog reputacije makedonskog fudbala, da naprave nešto u narednim kvalifikacijama, iako im je grupa paklena. Takođe bi to dobro bilo i za makedonski klupski fudbal, kako bi se podigao na mnogo veći nivo - zaključio je Mijušković.

Naredni trening reprezentacija će odraditi sjutra u istom terminu, takođe na Starom aerodromu. Brifing na Trening kampu FSCG počeće u 17 časova, a trening pola sata kasnije.