Selektor "A" reprezentacije Crne Gore Branko Brnović objavio je spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa Makedonijom koja se igra 12. novembra na stadionu Filip II u Skoplju. Do početka priprema spisak će biti proširen sa još dva imena.

- Odlučili smo se da za duel sa Makedonijom pozovemo provjerene snage uz koje će biti i jedan debitant. Riječ je o defanzivcu Nemanji Mijuškoviću koji trenutno nastupa za makednonski Vardar. Pratili smo njegove igre tokom prethodne sezone, u kojoj je sa dosta uspjeha igrao za Rudar. Sa dobrim igrama nastavio je i u makedonskom prvenstvu i želimo da vidimo koliko je napredovao, iako smo jaki na pozicijama centralnih defanzivnih igrača. Nedostaje nam Damjanović koji je već završio prvenstvo ali ima obaveza oko produžetka ugovora i Saveljić kojeg nismo pozvali zbog dugog puta iz Argentine i veoma kratkog perioda za adaptaciju. U timu će biti Marko Baša koji je posljednjih mjesec dana bio povrijeđen i Mirko Vučinić koji neće imati pravo nastupa na startu narednog kvalifikacionog ciklusa. Razgovarao sam sa njima i oba igrača su izrazila želju da dođu na okupljanje i budu na raspolaganju stručnom štabu za prijateljski meč sa Makedonijom, rekao je selektor Branko Brnović.

Selektor našeg tima ističe da je Makedonija dobro organizovana u defanzivi i da svoju šansu čeka iz kontranapada.

- Ovo će biti treći duel dvije selekcije, drugi koji ćemo igrati u Skoplju. Makedonci su slavili u prvom meču koji smo odigrali na njihovom terenu, dok smo mi upisali trijumf u Podgorici. Na posljednji meč u ovoj godini putujemo sa željom da ostavrimo pobjedu. Makedonci su kvalifkacije za Evropsko prvenstvo završili na posljednjem mjestu u grupi, iako su na osnovu prikazanih igara zaslužili bolji plasman. Ekipa su koja igra čvrsto u defanzivi i koja pokušava da protivnički gol ugrozi iz kontranapada, zaključio je selektor "hrabrih sokola".

Naša selekcija će pripreme za utakmicu početi u ponedjeljak, 9. novemnbra 2015. godine u svojoj bazi na Starom aerodromu. Utakmica Makedonija- Crna Gora igra se 12. novembra sa početkom u 18 časova.