Žeska kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je Farska Ostrva rezultatom 3:1 u meču posljednjeg kola tunrira preliminarne runde kvalifikacija za WU17 Evropsko prvenstvo.

Naše kadetkinje turnir koji je održan u Podgorici i Danilovgradu završile su na trećem mjestu, sa učinkom od jedne pobjede i dva poraza. Prvo mjesto u grupi pripalo je Finskoj koja je danas u Danilovgradu rezultatom 2:0 savladala vršnjakinje sa Islanda. Selekcije Finske i Islanda izborile su plasman u elitnu rundu kvalifikacija.

Izabranice Derviša Hadžiosmanovića sigurnom igrom došle su do pobjede u duelu sa selekcijom Farskih Ostrva.

U prvom dijelu susreta naše kadetkinje su uspjele jednom da zatresu mrežu protinvika i stvore nekoliko dobrih prilika da na odmor odu sa više od jednog gola predonisti. Naš tim do prvog pogotka na meču došao je u desetom minutu kada je Maja Šaranović iskoristila ukazanu priliku i zatresla mrežu Faranki.

Šest minuta igre u nastavku susreta bila su dovoljna našim kadetkinjama da dupliraju prednost. Strijelac drugog pogotka za naš tim bila je Bijlana Vraneš koja je mrežu protivnika pogodila direktnim udarcem iz kornera.

Pobjedu Hadžiosmanovićevih izabranica u 55. minutu susreta ovjerila je Maja Šaranović – kapitenka našeg tima drugi pogodak ne meču postigla je udarcem sa bijele tačke.

U sudijskoj nadoknadi vremena gošće sa Farskih Ostrva došle su do prvog pogotka na turniru. Pogodak za konačnih 3:1 postigla je Hansen.

- Ostvarili smo očekivano u posljednje meču na turniru i savladala ekipu Farskih Ostrva. Ostaje žal što ova generacija djevojaka nije uspjela da se domogne elitne runde,  jer smo se tome potajno nadali.  Mislimo da one imaju talenta ali smo sada shvatili da još mnogo moramo da uradimo kada je fizička sprema u pitanju. Možda nam je i ova grupa bila teška, svi znamo koliko su skandinavske zemlje jake u ženskom fudbalu. Najveći broj ovih djevojaka od sljedeće sezone će se takmičiti u kategoriji omladinki, a novu kadetsku selekciju ćemo selektirati preko turnira koje organizujemo za najmlađe takmičarke, rekao je selektor Hadžiosmanović.


Farska Ostrva – Crna Gora 1:3

Podgorica, Trening kamp FSCG.

Sudija: Lilja Hasanova (Kazahstan).

Strijelci
0:1 – Šaranović 10', 0:2 – Vraneš 46', 0:3 – Šaranović (p) 55', 1:3 – Hansen 80'+5'

Žuti kartoni
Hansen – Farska Ostrva
Vlahović, Popović – Crna Gora

Farska Ostrva: Kristina Ingun Person, Dalheim Bjorg Djurhus (Marjun Lakjuni), Hojgard Torun Joensen, Dam Nadja Johansen, Erla Kristijansen, Brita Nielsen, Lea Hansen, Evi Lakjuni, Amanda Johanson (Rebeka Katrin Klein Olsen), Rebeka Fjalsa Benbakura (Tora Mohr), Julia Naomi Mortensen.

Crna Gora: Ivana Čabarkapa, Jovana Vlahović (Ksenija Jelenić), Dženana Dacić, Ana Novović, Biljana Lončar, Maja Šaranović, Jelena Vujadinović, Nađa Stanović, Biljana Vraneš (Tamara Tošić), Jelena Raičević (Andrea Vučić), Aleksandra Popović.