Ženska kadetska selekcija Crne Gore poražena je danas u Podgorici od odgovarajuće selekcije Finske sa 0:5. Naša selekcija je ovim porazom izgubila šanse da se plasira u elitnu rundu kvalifikacija.

Tim Derviša Hadžiosmanovića je u prvom poluvremenu pružio žestok otpor mnogo kvalitetnijem protivniku, pa nije puno nedostajalo da se na odmor ode bez golova. Ipak, u posljednjim trenucima prvog poluvremena Rantala je sjajnim udarcem sa 20-ak metara postigla prvi od svoja tri gola i najavila pobjedu svog tima...

- Pokušali smo da pružimo dostojan otpor kvalitetnijem rivalu, ali nismo u tome uspjeli. Ovo je realnost, žao mi je samo što smo čak tri gola primili u sudijskoj nadoknadi jer je poraz mogao biti manje ubjedljiv. Finska nam je pokazala gdje je trenutno crnogorski ženski fudbal u ovom uzrastu i koliko nam još napornog rada predstoji da se primaknemo nivou na kojem se oni nalaze - rekao je Hadžiosmanović.

Posljednji meč Crna Gora će odigrati u utorak kada će za protivnika imati Farska Ostrva, koja su danas ubjedljivo poražena od Islanda sa 8:0. Finska i Island su sa po dvije pobjede izborili plasman u elitnu rundu.


Crna Gora - Finska 0:5

Gradski stadion, Podgorica
Gledalaca: 50

Sudija: Hriso Georgiu (Kipar)

Strijelci
0:1 - Rantala 40+2', 0:2 - Tulki 63', 0:3 - Rantala 74', 0:4 - Rantala 80+2', 0:5 - Sjoholm 80+4'

CRNA GORA: Čabarkapa, Vlahović, Dačić, Novović, Lončar, Šaranović, Stanović, Vraneš, Brašnjo (od 48. Vujadinović), Raičević (od 26. Tripković, od 74. Moračanin), Popović. Selektor: Hadžiosmanović.

FINSKA: Laihanen, Karpinen, Nistrom (od 68. Lapalainen), Pjetikainen, Rousti (od 41. Luosa), Rantala, Sjoholm, Pikujamsa, Lasas (od 75. Olmala), Tulki, Peuhkurinen. Selekor: Saloranta.