Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je od vršnjakinja sa Islanda rezultatom 3:0 u prvom kolu turnira preliminarne runde kvalifikacija za plasman na WU17 Evropsko prvenstvo.

U drugom meču grupe 11 Finska je do vrha napunila mrežu selekcije Farskih Ostrva - meč na stadionu Braće Velašević u Danilovgradu završen je rezultatom 11:0.

Izabranice Derviša Hadžiosmanovića prikazale su dobru igru tokom većeg dijela susreta, ali su sredinom drugog dijela dozvolile protivniku da za samo tri minuta postigne tri gola i riješi pitanje pobjednika.

U prvom dijelu susreta naše kadetkinje imale su nekoliko prilika da dođu do pogotka, ali raspoložena Telma Ivarsdotir uspjela da sačuva mrežu svog gola. Posebno se istakla u 15. minutu nakon udarca Biljane Vraneš sa dvadesetak metara, kada je izvadila loptu ispod same prečke.

U nastavku susreta Islanđanke su imale više snage od naših reprezentativki, što je bilo dovoljno da dođu do trijumfa. Pitanje pobjednika riješeno je u periodu između 67. i 69. minuta, tokom kojeg su reprezentativke Islanda tri puta pogodile mrežu našeg gola.

Prvi pogodak postigla je Anita Danielsdotir nakon dobre akcije kompletnog tima. Već u sljedećem napadu Hlin Eriksdotir je duplirala prednost Islanda, da bi samo minut kasnije Haralz postavila konačan rezultat susreta.

- Dobro smo ušli u utakmicu i na početku imali nekoliko prekida, koji u ovom uzrastu ženskog fudbala najčešće predstavljaju priliku za pogodak. Do poluvremena smo imali balans, dobro stajali na terenu i vrlo smo zadovoljni ovim dijelom igre. U drugom poluvremenu Islanđanke su bile bolje i zasluženo su stigle do trijumfa. Ostaje žal zbog visokog poraza, za tri minuta smo primili tri gola ali i to se često dešava kod kadetkinja. Spremamo se za subotu i mec protiv Finkinja, rekao je selektor Hadžiosmanović.

U narednom kolu, koje se igra u subotu 24. oktobra sa početkom u 11.00 časova, naša selekcija će za protivnika imati Finsku, dok će u Danilovgradu reprezentacija Island odmjeriti snage sa Farskim Ostrvima.


Island - Crna Gora 3:0

Podgorica, Gradski stadion.

Sudija: Virdžinija Derou (Belgija).

Strijelci
1:0 - Danielsdotir 67', 2:0 - Eriksdotir 68', 3:0 - Haralz 69'

Žuti kartoni
Vlahović, Vraneš, Brašnjo, Tripković - Crna Gora

Island: Telma Ivarsdotir, Drfon Ejnarsdotir, Tina Kolburn Ejlofsdotir, Hala Ejvor Jonsdotir, Gudni Arnadotir, Aleksandra Johansdotir, Maria Agla Albertsdotir, Ranveig Bjarnadotir (Anita Danielsdotir), Asdis Haldorsdotir (Gjada Gudrun Haralz), Hlin Eriksdotir (Rakel Leosdotir), Isold Runarsdotir.

Crna Gora: Ivana Čabarkapa, Jovana Vlahović (Tamara Tipković), Dženana Dacić, Ana Novović, Biljana Lončar, Maja Šaranović, Nađa Stanović (Jelena Vujadinović), Biljana Vraneš, Jovana Brašnjo, Jelena Raičević, Aleksandra Popović.