Fudbaleri Rudara izborili su plaman u četvrtfinale Kupa Crne Gore pošto su u domeču osmine finala bili bolji od Sutjeske. Pljevljaci su, nakon minimalnog trijumfa pred svojim navijačima u prvom meču, rezultatom 3:0 slavili u Nikšiću. Ubjedljiv trijumf gostima donijeli su Draško Božović i Ivan Marković koji se dva puta upisao u listu strijelaca.

Ubjedljivu pobjedu u revanšu osmine finala upisala je i Budućnost. „Plavo-bijeli“ su pokerom golova sa Gradskog stadiona u Podgorici ispratili ekipu Grblja. Dvostruki strijelac u ubjedljivoj pobjedi domaćina bio je Marko Burzanović, dok su mrežu tima iz Radanovića po jednom tresli Marko Ilinčić i Anđeo Drobnjak.

Šest pogodaka viđeno je u Tuzima, gdje je domaći Dečić sa 5:1 savladao Ibar i ovjerio plasman među osam najboljih ekipa u Kupu Crne Gore. Lambulić je postigao dva pogotka za domaće, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Demir Krkanović, Rijad Pepić i Kristijan Vulaj.

Mladost iz Lješkopolja, koja se takmiči u prvenstvu Srednje regije, uspjela je da pred svojim navijačima savlada Lovćen, ekipu koja nastupa u Telekom 1. CFL. Trećeligaš iz Lješkopolja slavio je rezultatom 3:2, ali se neće naći među osam najboljih pošto su Cetinjani u prvom meču trijumfovali rezultatom 3:0.

Mornar je u dvomeču osmine finala bio bolji od Petrovca, Zeta je preskočila Brskovo, dok je Mladost eliminisala ekipu Jedinstva.

Rezultati
DEČIĆ – Ibar 5:1 (prvi meč 0:2)
Mladost Lješkopolje – LOVĆEN 3:2
(prvi meč 0:3)
MORNAR – Petrovac 1:1
(prvi meč 1:0)
Brskovo – ZETA 2:1
(prvi meč 3:0)
Sutjeska – RUDAR 0:3
(prvi meč 0:1)
Jedinstvo – MLADOST 0:0
(prvi meč 2:0)
BUDUĆNOST – Grbalj 4:0
(prvi meč 2:1)
Iskra – BOKELJ 2:1
(prvi meč 0:3)

* Velikim slovima ispisana su imena klubova koji su izbrorili plasman u četvrtfinale Kupa Crne Gore.