Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je Mađarsku rezultatom 1:0 u prijateljskom meču koji je danas odigran u trening kampu FS Mađarske u Telkiju.

Izabranici Aleksandra Miljenovića bili su bolji od rivala tokom većeg dijela susreta ali su do trijumfa došli u finišu pogotkom sa bijele tačke.

Prvu priliku naša selekcija imala je u 15. minutu kada je nakon odlične akcije Maleševića i Hadžiosmanovića loptu pored gola protivnika sa sedam metara poslao Kordić. Samo dva minuta kasnije Hadžiosmanović je pokušao da pogodi metu udarcem sa ivice kaznenog prosotra ali je golman Mađarske dobro intervenisao.

Do odlaska na odmor Mađari su samo jednom zaprijetili i to preko Dragonera koji je sa osam metara udarcem glavom poslao loptu pored stative našeg gola.

Domaćin je zaprijetio i na samom startu nastavka ali je Mraljević odličnom intervencijom zaustavio pokušaj Kovača sa pet metara.

Pitanje pobjednika riješeno je u 78. minutu kada je Šalaj nepropisno zaustavio Markovića u kazenom prostoru i omogućio Krniću da udarcem sa bijele tačke postigne jedini pogodak na meču.

- Odigrali smo odličnu utakmicu, posebno u prvom dijelu, tokom kojeg smo bili puno bolji, imali veći posjed lopte i nekoliko propuštenih prilika. U drugom dijelu susreta došlo je do malog pada tempa, ali smo uspjeli da dođemo do pobjede sa penala. Svi momci su pružili svoj maksimium i opravdali očekivanja. U drugom meču počeećmo sa igračima koji su današnji susret počeli na klupi, tako da ćemo kroz ovaj dvomeč imati priliku da vidimo mogućnosti svih pozvanih igrača, rekao je Miljenović.

Revanš meč odigraće se u četvrtak.  


Mađarska – Crna Gora 0:1

Trening kamp FS Mađarske, Telki.

Sudija: Tibor Farkaš (Mađarska).

Strijelac
0:1 – Krnić (p) 78'

Mađarska: Daniel Vajda, Zoltan Silađi, Šombor Nađ, David Tot (Đorđi Kamaras), Andras Šalaj, Janoš Bodrogi (Keve Tot), Balint Tomošvari (Ronald Nađ), Bence Bajer, Filip Dragoner, Ronald Takač (Daniel Žoke), Krištof Herječki (David Kovač).

Crna Gora: Igor Mrvaljević, Luka Malešević (Miloš Banićević), Petar Šušić, Đorđe Đedović, Marko Tući, Balša Banović, Alija Krnić (Dino Mušanović), Danilo Marković, Filip Vorotović (Kristijan Vulaj), Kristijan Hadžiosmanović (Balša Goranović), Vladan Kordić (Vojin Manojlović).