Seniorska reprezentacija Crne Gore odigraće u novembru prijateljski meč sa najboljom selekcijom Makedonije.

Rukovodioci dva saveza dogovorili su da se prijateljski meč odigra 12. novembra 2015. godine na stadionu Filip II Makedonski u Skoplju. To će biti 28 prijateljski meč koji će naša selekcija odigrati od 2007. godine i prvog duela sa selekcijom Mađarske.

Najbolje selekcije Makedonije i Crne Gore već su dva puta odmjerile snage u prijateljskim mečevima. Prvi meč odigran je 19. novembra 2008. goidine u Podgorici, kada su „sokoli“ na Gradskom stadionu slavili pobjedu 2:1. Pogotke za naš tim u prvom dijelu susreta postigli su Miodrag Džudović, koji je u duelu sa Makedoncima debitovao za reprezentaciju Crne Gore, i Stevan Jovetić koji je mrežu protivnika zatresao sa bijele tačke. Jedini pogodak za Makedoniju postigao je Goran Popov u finišu meča.

Makedonci su na revanš našoj selekciji čekali do 3. marta 2010. godine i duela na Areni Filip II Makedonski. Domaćin je u prvom dijelu susreta došao do dva gola prednosti preko Ilča Naumovskog i Gorana Pandeva, dok je jedini pogodak za „sokole“ u nastavku susreta postigao Marko Baša.

Termin odigravanja meča u Skoplju biće naknadno dogovoren.