A selekcija Crne Gore završila je kvalifikacije za UEFA Euro porazom od Rusije u Moskvi. Podmlađeni tim "hrabrih sokola", lišen pomoći sedmorice prvoimaca, izgubio je večeras na Otkritije areni sa 2:0.

Sastav koji je posložio Branko Brnović djelovao je čvrsto i kompaktno u prvih pola sata utakmice, čak je u 11. minutu Mandić imao odličnu priliku za gol nakon prodora po lijevoj strani, ali je šutirao iznad prečke. Na drugoj strani, naš tim se dobro branio a malobrojne pokušaje domaćina sa uspjehom je zaustavio debitant Mijatović.

A onda je u 33. minutu Rusija povela praktično iz ničega - Denisov je dubinskom loptom lansirao Kuzmina koji je dobio duel sa Manićem na destak metara od gola, uklizao na loptu ispred golmana Mijatovića i pogodio za 1:0. Samo tri minuta kasnije Rodić je oborio Kombarova u svom šesnastercu, a sudija Moen je pokazao na bijelu tačku. Protesti našeg tima nisu urodili plodom, Rodić je dobio i žuti karton, a Kokorin pogodio sa bijele tačke.

Nastavak nije donio mnogo uzbuđenja - Rusija je imala veći posjed lopte, ali ne i rješenje za odbranu Crnogoraca. Naša selekcija je, s druge strane, u 65. minutu propustila odličnu priliku da smanji zaostatak, ali Saveljić pod pritiskom čuvara nije uspio da ubaci u gol loptu koju mu je glavom sproveo Bećiraj nakon kornera. Kako se utakmica bližila kraju intenzitet napada Rusije je opao, pa je u finišu lopta bila sve češće u posjedu našeg tima, ali se rezultat više nije mijenjao...

Crna Gora je tako završila kvalifikacije na četvrtom mjestu, iza leđa Austrije i Rusije koje će narednog ljeta igrati u Francuskoj, dok će Švedska svoju šansu za plasman na Euro tražiti kroz baraž.


Rusija - Crna Gora 2:0 (2:0)

Otkritije Arena, Moskva
Gledalaca: 36.500

Sudija: Svein Odvar Moen (Norveška)

Stijelci
1:0 - Kuzmin 33', 2:0 - Kokorin 37'

Žuti kartoni
Rodić - Crna Gora

RUSIJA: Igor Akinfeev, Oleg Kuzmin, Sergej Ignaševič, Aleksej Berezutski, Igor Denisov, Alan Džagoev (od 86. Denis Čerišev), Roman Širokov, Oleg Šatov (od 69. Pavel Mamaev), Dmitri Kombarov, Aleksandr Kokorin, Artiom Dzjuba (od 84. Fjodor Smolov). Selektor: Leonid Slutski.

CRNA GORA: Milan Mijatović, Saša Balić, Esteban Saveljić, Stefan Savić, Marko Simić, Vladimir Rodić (od 68. Adam Marušić), Nikola Vukčević (od 84. Vladimir Boljević), Mladen Kašćelan, Nemanja Nikolić (od 46. Stefan Mugoša), Staniša Mandić, Fatos Bećiraj. Selektor: Branko Brnović.