Četvrtog dana priprema najbolji crnogorski fudbaleri večeras su zamijenili svoju staru bazu na Starom aerodromu zelenim tepihom Gradskog stadiona pod Goricom. Za razliku od prethodnih treninga, koji su bili potpuno otvoreni i za medije i za gledaoce, večerašnji trening na našem najvećem stadionu održan je iza zatvorenih vrata što je selektor Branko Brnović iskoristio za uigravajne taktičkih varijanti.

Na brifingu koji je prethodio treningu, predstavnicima sedme sile večeras se predstavio se novi crnogorski reprezentativac Vladimir Rodić koji je sumirao utiske o reprezentaciji i novim saigračima.

- Od prvog dana momci su me prihvatili kao da sam sa njima dugi niz godina. Neke od njih sam upoznao ranije, a sa Mandićem se poznajem iz vremena kada smo igrali u Srbiji. Osjećam se vrlo prijatno i prezadovoljan sam. Moram priznati da ranije nisam puno pratio reprezentaciju Crne Gore, nisam gledao ni mnogo utakmica. Ipak, znam kakva je situacija, kakve su nam šanse da se plasiramo. Želja svakog igrača je da igra na velikom takmičenju i dok ima šanse da se plasiramo moramo dati sve od sebe. Velika je čast biti dio nacionalnog tima, to mi je podstrek da nastavim sa dobrim radom i motiv više za dalji napredak - rekao je Rodić.

Vezista švedskog Malmea otkrio je na kojoj poziciji najviše voli da igra, ali i priznao da je iznenađen individualnim kvalitetom koji naša selekcija posjeduje.

- Jedan period sam igrao beka u mlađim kategorijama i u prvom timu. Ali, najbolje se osjećam na krilnoj poziciji, nebitno da li lijevo ili desno. Iskreno, iznenađen sam kakve igrače ima Crna Gora. Juče sam odradio prvi trening sa ekipom i oduševljen sam onim što sam vidio. Jovetić je zbog povrede pod znakom je pitanja, ali bih volio bih njega da vidim na djelu uživo. Nadam se da će uskoro biti prilike i za to - rekao je novi član "hrabrih sokola".

Njegov saigrač Nikola Vukčević prethodnih mjeseci igra u životnoj formi. Ustalio se u veznom redu Brage i crnogorske reprezentacije i biće jedna od uzdanica selektora Branka Brnovića pred odlučujuće duele za plasman u baraž.

- Očekuje nas teška utakmica, jer igramo protiv izuzetne reprezentacije. Austrijanci su zaista bili impresivni u ovim kvalifikacijama, još nisu doživjeli poraz. Ipak, niti jedna reprezentacija se nije naigrala na našem terenu, pa čak ni Englezi koji su dolazili u dva navrata. Vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata, do željena tri boda koja će nas ostaviti u trci za baraž - rekao je Vukčević, koji je otkrio da je atmosfera u državnom timu na izuzetnom nivou: - Atmosfera u svlačionici je perfektna. Igrači se druže, svi razmišljamo pozitivno, iako nas čekaju dvije jako teške utakmice. Svi smo skoncentrisani na utakmicu sa Austrijom. Moramo taj duel riješiti u našu korist, a onda idemo i u Rusiju po tri boda.

"Hrabri skoli" će posljednji trening pred utakmicu sa Austrijom odraditi sjutra na Trening kampu FSCG sa početkom u 18.30 časova. Treningu će prethoditi konferencija za novinare selektora i kapitena, koja će početi u podne na Gradskom stadionu. Austrija u Podgoricu stiže sjutra u 11.35 časova, a na Gradskom stadionu će trenirati od 19.30 časova. Pola sata ranije zakazana je konferencija za novinare.

Utakmica Crna Gora - Austrija igra se na našem najvećem stadionu u petak sa početkom u 20.45 časova.