Reprezentativci Crne Gore nastavili su večeras pripreme za kvalifkacione mečeve za plasman na EURO 2016 protiv selekcija Austrije i Rusije.

„Sokoli“ su treći trening u svojoj bazi na Starom aerodromu odradili u kompletnom sastavu, pošto su se tokom dana saigračima priključili Marko Baša, Branislav Janković i Staniša Mandić. Odvojeno od ostatka selekcije trenirao je Marko Baša, dok je Stevan Jovetić trenirao po specijalnom programu.

Uoči treninga o ambicijama naše selekcije govorio je Anto Drobnjak, asistent u stručnom „hrabrih sokola“.

- Optimisti smo poslije dvije posljednje pobjede u kvalifikacijama. Svi znamo da Austrija još uvijek ne zna za poraz. Jako je dobra ekipa, pravi kolektiv, ali ima i dobre individualce. Doći će rasterećeni zato što su ispunili cilj i plasirali se na Euro, ali to ne znači da će biti opušteni. Vjerujem da žele da kvalifikacije odrade bez poraza. Takođe, mentalitet im im ne dozvoljava da opušteno uđu u meč. Doći će da pobijede, ali nama bodovi više trebaju. Međutim, to moramo da pokažemo na terenu. Imamo kvalitet i smatram da možemo da se nadamo trijumfu. Ako svaki igrač pruži maksimum možemo izaći kao pobjednici, rekao je Drobnjak.

Asistent selektora Brnovića smatra da je naš tim u Beču odigrao jednu od slabijih utakmica.

- Naša prva utakmica sa Austrijom je uslijedila poslije neriješenog rezultata sa Lihtenštajnom. Nismo bili pravi u tom duelu i to je možda jedna od naših slabijih utakmica. Kada se sve pogleda - bodovi, njihova igra - vidi se da su Austrijanci dominantni u odnosu na druge u grupi. A po igri bih izdvojio i Rusiju... Veliki broj austrijskih igrača su nosioci igre u klubovima Bundeslige, tako da mi nismo tim koji može da prijeti selekcijama kao što su Austrija i Rusija, ali kada smo kompletni možemo da napravimo probleme svima. To smo pokazali i protiv Švedske, kada smo meč izgubili za svega sedam minuta. Ostatak duela smo odigrali dobro. Ali, to je fudbal. Sad samo treba da razmišljamo o Austriji, dodao je on.

Drobnjak ističe da stručni štab naše selekcije neće rizikovati sa Jovetićem i Bašom ukoliko ne budu u potpunosti spemni za duel sa Austrijancima.

- Što se tiče Jovetića sve zavisi od njega. Čim je došao znači da želi da igra. Nećemo rizikovati ako nije potpuno spreman, nema potrebe. Da nije mislio da igra, ne bi ni dolazio. Baša je došao danas, ima povredu lista. Vidjećemo u ova dva dana hoće li biti spreman za meč. Ako njih dvojica ne budu spremni mnogo će nam nedostajati, ali imamo igrače koji svojim zalaganjem mogu to da nadoknade. Razmišljamo o njihovim alternativama, a za nas će biti još bolje ako budu mogli da zaigraju, zaključio je Drobnjak.

Naredni trening naša selekcija odradiće u srijedu na Gradskom stadionu u Podgorici od 18.30 časova, dok će se brifing za medije održati pola sata ranije.