Reprezentacija Crne Gore započela je večeras pripreme za posljednja dva dijela grupne faze kvalifkacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u kojima će za protivnike imati selekcije Austrije i Rusije.

Uoči prvog treninga, koji je odradilo samo osam od 23 pozvana igrača, na brifnigu je o ambicijama „sokola“ pred duele sa Austrijom i Rusijom govorio čuvar mreže našeg nacionalnog tima Vukašin Poleksić.

- Ovo su dvije najteže utakmice, po značaju, fizički, psihički i bodovno. Potrebno je da se dobro pripremimo za utakmicu koju igramo u petak, da pokušamo da pobijedimo, pa tek nakon toga da počnemo da raumišljamo o Rusiji. Mnogo lakše nam je nakon osvojenih šest bodova u posljednje dvije utakmice, pobjede nam mnogo znače na psihološkom planu. To je tek jedan veliki plus i treba samo da nastavimo ovim putem, rekao je Poleksić.

Golman naše selekcije ističe da je odbrana na posljednja dva duela djelovala sigurno, što dodatno ohrabruje pred dva veoma teška meča.

- Ohrabrujuća okolnost je da je odbrana djelovala sigurno. Nismo dozvolili rivalima da stvore veliki broj šansi... Nadam se da će tako biti i u petak, da ćemo uspjeti da sačuvamo gol a mislim da ćemo dati makar jedan. Austrijanci imaju tu njemački školu fudbala, što je možda loše po nas, jer ne vjerujem da će biti opušteni iako su već izborili plasman na Evropsko prvenstvo. Sigurno će igrati svooju igru bez pritiska, a mi smo pod imperativom pobjede. Favoriti su u petak veče, ali ne dobije uvijek favorit. Probaćmo sa velikom željom i zalaganjem da dođemo do pobjede, rekao je iskusni čuvar mreže.

Naredni trening naša najbolja selekcija odradiće u ponedjeljak na glavnom terenu Trening kampa FSCG od 18.30 časova. Brifing za predstavnike medija održaće se 30 minuta ranije.