Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Mojaš Radonjić saopštio je danas spisak igrača na koje računa za kvalifikacionu utakmicu sa Češkom koja će 13. oktobra biti odigrana u Ugarskom Gradištu.

Radonjić je za ovu akciju pozvao 18 igrača - golmani: Marko Kordić (Vojvodina), Matija Šarkić (Aston Vila); odbrana: Momčilo Raspopović (Budućnost), Ilija Tučević (Grbalj), Andrija Vukčević (Budućnost), Goran Milojko (Grbalj), Boris Kopitović (Hapoel), Ilija Martinović (Lovćen); vezni red: Mirnes Pepić (Padebron), Deni Hočko (Budućnost), Aldin Adžović (Dečić), Marko Janković (Maribor), Vladimir Jovović (Crvena zvezda), Luka Vujanović (Lovćen); napad: Luka Đorđević (Panferadina), Boris Cmiljanić (PSV Ajndhoven), Milan Vušurović (Budućnost), Uroš Đuranović (Iskra).

I dok se Vladimir Jovović i Boris Cmiljanić vraćaju u tim, u odnosu na prethodni spisak, za duel sa Češkom zbog povreda i loše forme ne konkurišu Vukan Savićević, Nikola Vujnović, Nebojša Kosović, Igor Vujačić, Nemanje Cavnić, Lazar Carević, Aleksandar Boljević, Mihailo Perović i Filip Kukuličić.

- Igramo protiv jedna jako dobre ekipe, koja je posložena već neko vrijeme - većina igrača je na okupu još od kadetske reprezentacije, a radi se o igračima koji standardno igraju igraju za seniorske ekipe svojih klubova. Za razliku od njihovih, većina naših igrača u inostranstvu igra za "B" ekipe što je veliki problem. Ako objektivno analiziramo igre koje je Češka pokazala u dosadašnjem toku kvalifikacija, jasno je da su u velikoj prednosti jer se dobro poznaju i svi igraju. Ipak, u pitanju je jedna utakmica i to ne mora ništa da znači, jer ukoliko mi pružimo svoj maksimum možemo ostvariti pozitivan rezultat. Znamo koje su vrline protivnika, trudićemo se da ih držimo što dalje od našeg gola, ali moramo biti konkretni u napadu i iskoristiti svaku šansu koju stvorimo - rekao je selektor Radonjić.

Crna Gora i Češka u dosadašnjem dijelu kvalifikacija osvojile su po četiri boda. Naša selekcija je upisala po pobjedu i poraz protiv Moldavije, dok je sa Maltom igrala bez golova. Češka, koja ima utakmicu manje, pobijedila je Maltu sa 4:1, dok je remizirala sa Letonijom - 1:1.