Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović pozvao je 23 igrača za posljednje dvije utakmice grupne faze kvalifikacija za UEFA Euro 2016, sa Austrijom u Podgorici i Rusijom u Moskvi.

U odnosu na prethodno okupljanje na listi nema Vladimira Volkova, koji ne igra standardno u svom Mehelenu, dok se u tim se vraća vezista BATE Borisova Nemanja Nikolić. Novo ime je Vladimir Rodić bočni igrač švedskog Malmea, a poziv u nacionalni tim dobio je i Stevan Jovetić, čiji je nastup neizvijestan zbog povrede koju je doživio uoči utakmice sa Fiorentinom.

- Jovetić danas ima novi pregled, nakon koga ćemo donijeti definitivnu odluku. On je optimista kao i svi mi. Na prvom pregledu nije bilo naznaka teže povrede, ali odluka će definitivno biti donijeta danas. Nadamo se da će biti sa nama, raspoložen je i želi da bude sa ekipom. Znamo koliko nam Jovetić znači, pogotovo sada kada je u vrhunskoj formi - rekao je selektor Brnović.

Brnović smatra da će Rodić značajno povećati konkurenciju na bočnim pozicijama gdje je, po njegovom mišljenju, Crna Gora trenutno najslabija.

- Radi se o mladom momku kojeg pratimo već duže vrijeme. Crna Gora ima odličnu odbranu i napad, ali smo na bočnim pozicijama vrlo slabi. Nadam se da će Đorđević, Boljević i Jovović više igrati u svojim klubovima i da će pojačati konkurenciju na toj poziciji jer to ovoj reprezentaciji treba - istakao je Brnović, kojeg ne brine činjenica da Stefan Savić ne igra u Atletiku iz Madrida: - To me uopšte ne brine. Razgovarali smo sinoć, čuo sam da je Simeone imao velike pohvale na njegov račun. Savić je u vrhunskoj formi, još nijesam vidio da je tako fizički spreman. U najmanju ruku biće odmoran i željan igre pred dvije važne utakmice.

Crna Gora posljednja dva duela u grupi dočekuje sa imperativom pobjede, ali ni šest bodova iz dva teška meča ne garantuje mjesto u baražu za Evropsko prvenstvo. Švedska i Rusija i dalje drže sudbinu u svojim rukama.

- Nećemo gledati ostale rezultate dok se ne završi utakmica sa Austrijom. To je reprezentacija koja je ubjedljivo najbolja u našoj grupi, što pokazuju i rezultati. Na strani je pobijedila i Švedsku i Rusiju. Prvo poluvrijeme protiv njih u gostima smo odigrali jako loše, nijesmo uspjeli ni da im zaprijetimo. Ipak, znamo šta nam treba u ovom meču, igramo na našem terenu, pred našom publikom i želimo samo tri boda. Momci sada igraju mnogo više u svojim klubovima, nego što su tada igrali - istakao je Brnović.

Crna Gora će 9. oktobra u Podgorici ugostiti Austriju, a tri dana kasnije igrati sa Rusijom u Moskvi. Okupljanje reprezentacije zakazano za neđelju u 18 časova.