Omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je Mađarsku rezultatom 3:0 u meču drugog kola kvalifikacionog turnira za plasman na U19 Evropsko prvenstvo koji se održava u Hrvatskoj.

Izabranici Aleksandra Miljenovića napravili su veliki korak ka plasmanu u elitnu rundu kvalifkacija – u drugom kolu savladan je direktan rival u borbi za drugo mjesto u grupi. „Sokolima“ u posljednjem kolu igraju sa Kazahstanom i biće im dovoljna minimalna pobjeda, a ukoliko Hrvatska savlada Mađarsku dovoljan će biti i bod.

Iako su naši omladinci slavili ubjedljiv trijumf, prvu priliku na meču imala je selekcija Mađrske – Šarkić je u devetom minutu zaustavio dobar pokušaj Korozmana sa ivice kazenog prostora.

Prva prilika u režiji naših omladinaca viđena je u 15. minutu kada je nakon kornera Banović sa desetak metara dobro šutirao a golman protivnika krajnjim naporom sačuvao mrežu. Samo tri minuta kasnije, nakon novog kornera, Rašo je zahvatio loptu glavom i uzdrmao prečku gola Mađarske.

U sudijskoj nadoknadi vremena odbrana Mađara je kapitulirala – odličnu akciju veznog reda i dobro dodavanje Perovića u pogodak za vođstvo našeg tima udarcem sa 12. metara pretvorio je Camaj.

Miljenovićevi izabranici nastavili su dominaciju i u nastavku susreta, pa su prilike da uvećaju prednost imali Banović koji je u 51. minutu pogodio stativu i Camaj koji u 71. minutu nije uspio da materijalizuje situaciju jedan na jedan sa protivničkim golmanom.

U 82. minutu Banović je nadoknadio propuštene prilike i nakon ubacivanja iz prekida glavom sa sedam metara pogodio mrežu protivnika. Šest minuta kasnije Perović je udarcem na pet metara, nakon dodavanja Boričića, stavio tačku na utakmicu.

Mislim da smo danas odigrali perfektnu utakmicu. U svim segmentima igre bili smo odlični i jedino tako smo mogli doći do pobjede protiv selekcija Mađarske, koja je odlično otvorila turnir pobjedom nad Kazahstanom. Osim dobre igre, zalaganje, požrtvovanje i odnos prema igri bili su zaista izvanredni. Najvažnije je da se dobro odmorimo i spremni doćekamo utakmicu sa Kazahstanom, koja će biti odlučujuća u borbi za plasman u elitnu rundu,

Meč posljednjeg kola Crna Gora – Kazahstan igra se u srijedu, 23. septembra u 16.00 časova.

Crna Gora – Mađarska 3:0

Stadion Uljarnik, Pula.

Sudija: Aleksandre Boko (Belgija).

Strijelci
1:0 – Camaj 45'+, 2:0 – Banović 82', 3:0 – Perović 88'

Žuti kartoni
Banović, Camaj – Crna Gora
Fodor, Korozman – Mađarska

Crna Gora: Matija Šarkić, Momčilo Rašo, Stefan Vukčević, Balša Banović, Alija Krnić, Danilo Marković, Mihailo Perović (Zoran Nišavić), Driton Camaj (Bojan Vukićević), Bojan Magud, Vuk Orlandić, Balša Boričić (Ilija Vukotić).

Mađarska: Patrik Demijen, Donat Šivački (Bence Pavkovič), Akos Fodor, Mate Čingraber, Atila Salai, Atila Haris, Kevin Korozman, Ištvan Šatmari (Bence Sabo), Dominik Rožahegi (Bence Biro), Gabor Boros, Balaž Petro.