Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je Makedoniju rezultatom 4:1 u posljednjem kolu kvalifikacionog turnira za plasman na WU19 Evropsko prvenstvo koji je održan u Skoplju.

Naše omladinke turir su završile na trećem mjestu – plasman u narednu rundu kvalifkacija izborile su Švedska i Sjeverna Irska. Drugoplasirane Irkinje su imale isti broj bodova kao naša selekcija, ali su imale bolju gol razliku, što im je omogućilo nastavak kvalifkacija.

Izabranice Dušana Globarevića odlično su otvorile duel sa domaćinom tunrira, pa su nakon 16. minuta igre imale dva gola prednosti. U desetom minutu Tamara Bojat je zatresla mrežu rivala, da bi šest minuta kasnije Marija Knežević duplirala prednost našeg tima.

Makedonke su odgovorile u 61. minutu i smanjile predost pogotkom Bojku, ali su se Helena Božić i Tamara Bojat do kraja susreta pobrinule da naša selekcija upiše ubjedljiv trijumf, koji je ipak bio nedovoljan za plasman u narednu rundu kvalifkacija.


Crna Gora – Makedonija 4:1

Stadion Boris Trajkovski, Skolje.

Sudija: Elvira Nurmustafina (Kazahstan).

Strijelci
1:0 – Bojat 10', 2:0 – M. Knežević 16', 2:1 – Bojku 61', 3:1 – Božić 70', 4:1 – Bojat (p) 89'

Žuti kartoni
Mićunović, Božić – Crna Gora
Skerlevska, Bojku – Makedonija

Crveni karton
Bojku – Makedonija

Crna Gora: Jovana Bajčetić, Dijana Miljanić, Miljana Rondović, Maja Mićunović, Ana Trutić, Martina Pavićević (Anđela Goločevac), Nina Vujičić, Tamara Bojat, Marija Knežević (Tina Begović), Helena Božić, Milica Drljević (Nikolina Mićunović).

Makedonija: Magdalena Lekovska, Daniela Velska, Dijana Hristanovska, Stefani Skerlevska, Ane Bošeska, Vesna Taneska, Pavlina Nikolovska, Elena Petrovska, Aleksandra Markovska, Škjipe Bojku, Glorija Karovski.