Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 3:1 od selekcije Hrvatske u prvom kolu kvalifikacionog turnira za plasman na U19 Evropsko prvenstvo.

Izabranici Aleksandra Miljenovića na samom startu turnira nisu uspjeli da upišu bolji rezultat u duelu sa domaćinom i glavnim favoritom za osvajanje prvog mjesta.

„Vatreni“ su u prvom dijelu dva puta tresli mrežu  i na odmor otišli sa golom prednosti, iako su su „sokolići“ nakon prvog pogotka domaćina brzo odgovrili preko Perovića.

Prve dvije prilike na susretu imala je selekcija Hrvatske – u 24. minutu Matić je sa desetak metara poslao loptu preko prečke, dok je osam minuta kasnije Fintić sa sedam metara bio neprecizan.

„Sokoli“ su odgovorili preko Vukićevića koji je u 30. minutu poslao loptu pored stative nakon dodavanja Camaja koji je u solo prodoru nanizao nekolilo protivnika Tri minuta kasnije dobru priliku da zatrese mežu Hrvata imao je i Vukčević ali je lopta nakon njegovog udarca sa desetak metara završila pored gola.

Domaćin je u 36. minutu došao do prednosti preko Matića koji je zaobišao našeg golmana i udarcem iz mrtvog ugla zatresao mrežu.

Odgovor „sokola“ stigao je samo četiri minuta kasnije – odličnu akciju Orlandića i Vukčevića preciznim udarcem krunisao je Perović.

Ipak, Hrvati su do odlaska na odmor uspjeli da vrate prednost. Ponovo su u  glavnoj ulozi našao Matić koji je iskoristio lošu intervenciju naše odbrane i sa sedam metara poslao loptu iza leđa Šarkića.

U nastavku susreta nije bilo ozbiljnijih prilika, ali je u 78. minutu Božić uspio da postigne i treći pogodak za Hrvatsku.

Hrvati su opravdali ulogu favorita, bili su bolja i spremnija ekipa i zasluženo su došli do pobjede. Imali smo i mi prerioda dobre igre, posebno u prvom poluvremenu, kada smo propustili nekoliko šansi a i uspjeli da odmah nakon vodećeg gola Hrvara dođemo do izjednačenja. Drugi gol primili smo na samom isteku poluvremena, u najgorem mogućem momemnut, što je negativno uticalo na igrače tako da drugo poluvrijeme nije bilo sadržajno kao prvo. Na to je vjerovatno uticalo i jako teško teško vrijeme za igrua, ali i slaba fizička priprema naših igrača. Ostaje nam ključna utakmica za dva dana, protiv Mađarske koja je danas upisala ubjedljivu pobjedu, i sigurno u boljem raspoloženju čeka taj duel. Naravno, nadam se da će igrači izvući maksimum i da će pokušati da ostvare pobjedu u ovom susretu što svakako neće biti lako, rekako je Miljenović.

Naredni meč naša selekcija igra u nedjelju od 14.00 časova protiv selekcije Mađarske.


Hrvatska – Crna Gora 3:1

Stadion Uljarnik, Pula.

Sudija: Jakob Kehlet (Danska).

Strijelci
1:0 – Matić 36', 1:1 – Perović 40', 2:1 – Matić 45'+, 3:1 – Božić 78'

Žuti kartoni
Bitunjac, Knežević, Filipović – Hrvatska
Popović – Crna Gora

Hrvatska: Karlo Letica, Silvio Anočić, Frane Bitunjac, Tin Kulenović, Božo Mikulić, Tin Matić, Bojan Knežević, Matija Fintić (Ivan Božić), Josip Špoljarić (Luka Grubišić), Branimir Kalaica, Andrija Filipović (Josip Brekalo).

Crna Gora: Matija Šarkić, Stefan Knežević, Momčilo Rašo, Stefan Vukćević, Nikola Popović, Alija Krnić, Mihailo Perović, Driton Camaj (Zoran Nišavić), Bojan Magud (Ilija Vukotić), Vuk Orlandić, Bojan Vukićević (Marko Burzanović).