Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore poražea je minimalnim rezultatom na gostovanju selekciji Finske u meču prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranice Derviša Hadžiosmanovića bile su na pragu velike senzacije i osvajanja boda u duelu sa rivalom koji je daleko iskusniji od naše selekcije. Ipak, Finkinje su uspjele u 67. minutu da materijalizuju veliku razliku u iskustvu i fizičkoj pripremljenosti.

Naše seniorke dozvolile su domaćinu na samom početku susreta da dođe do posjeda lopte, što je rezultiralo sa nekoliko udaraca ka golu „crvenih“. Do odlaska na ormor viđeno je još nekoliko pokušaja Finkinja ali se na odmor otišlo bez postignutih pogodaka.

U nastavku susreta do izražaja je došla bolja fizička pripremljenost i veće iskustvo protivnika. Finkinje su do jedinog pogotka na meču došle u 67. minutu kada je Oling iskoristila ubacivanje sa desne strane da udarcem sa sedam metara pogodi metu.

Samo osam minuta kasnije naša selekcija imala je najveću priliku na meču – sama pred golmanom protinvika našsla se Ivana Krivokapić, ali je lopta nakon njenog udarca umjesto u mreži odsjela na stativi gola domaćih.

Slabije smo ušli u meč, dozvolili smi protivniku da nas pritisne u prvih deset minuta. Ipak, uspjeli smo da se odbranimo i sačuvamo rezultatski egal do kraja prvog dijela susreta. Finkinje su posebno opasne bile nakon prekida, što je i glavna karakteristika kada je njihova igra u pitanju. U drugom dijelu do izražaja je došla bolja fizička sprema protivnika, pa su sredinom drugog sijela uspjele da postingnu jedini pogodak. Ipak, imali smo veliku šansu Ivane Krivokapić da dođemo do boda, ali je stativa zaustavila loptu. Imali smo nekoliko lijepih akcija, sve djevojke su dale svoj maksimum i veoma smo ponosni na njih i igru koju su prikazale na današnjem susretu. Ovo je za nas veliku korak naprijed, jer smo igrali protiv selekcije koja ima dugu tradiciju u ženskom fudbalu i koja je drugi faovorit grupe, rekao je selektor Hadžiosmanović.


Finska – Crna Gora 1:0

Stadion FK „Turku“, Turku.

Sudija: Marte Sore (Norveška).

Strijelac
1:0 – Oling 67'

Žuti kartoni
Šturanović – Crna Gora

Finska: Mina Meriluoto, Tuja Hirinen, Ema Koivisto, Anika Kukonen, Katri Matson, Emi Alanen, Nora Herum (Ria Oling), Natalia Kuika, Ana Vesterlund, Linda Salstrom (Dženi Julia Danielson), Adelina Engman.

Crna Gora: Ivana Čađenović, Željka Radanović, Andreja Vidić, Tatjana Đurković, Jasna Đoković, Slađana Bulatović, Marija Vukčević (Jovana Zlatičanin), Armisa Kuč, Darija Đukić (Ivana Krivokapić), Jovana Mrkić, Jelena Šturanović (Milica Vulić).