Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore počinje kvalifkacije za Evropsko prvenstvo - naše najbolje fudbalerke u premijernom meču novog ciklusa gostovaće Finskoj, najbolje rangiranoj selekciji kvalifikacione grupe 2 u kojoj su još Španija, Portuga i Republika Irska.

Derviš Hadžiosmanović ističe da naša selekcija u Finsku putuje bez straha od protivnika.

- Sama činjenica da je Finska već tri puta igrala na velikim takmičenjima dovoljno govori o kvalitetu te selekcije. Sve skandinavske reprezentacije pripadaju samom vrhu ženskog fudbala. Nisam imao priliku da gledam Finkinje uživo, ali nakon odgledanih snimaka mogu reći da imaju veoma snažnu i spremnu ekipu. Mi idemo da igramo fudbal, bez straha od njihove snage. Pokušaćemo da postignemo pogodak, ali smo svjesni da bi svaki pozitivan rezultat bio prvorazredna senzacija. Optimizam nam ulivaju tri pobjede na posljednja tri prijateljska susreta koje smo odigrali ove godine. Iako su u pitanju bili prijateljski mečevi igrali smo protiv selekcija koje su bolje rangirane od nas, tako da u Finsku putujemo u dobrom raspoloženju, kaže Hadžiosmanović.

Selektor našeg tima dodaje da je veoma dobro što je veliki broj igračica nastupao u kvalifkacijama za žensku Ligu šampiona.

- Pratili smo nastupe nekoliko naših igračica u Ligi šampiona za žene. Drago nam je da sve više njih nastupa u elitnom takmičenju. Vjerujem da su tokom priprema za nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona naporno radile, što će svakako biti plus za nacionalni tim na početku kvalifkikacija. Za ovaj duel u selekciju se vraća i naša najbolja igračica Marija Vukčević, koja se oporavila od povrede i sa velikom željom dočekuje nove nastupe u reprezentativnom dresu, rekao je selektor naših najboljih fudbalerki.

Duel Finske i Crne Gore igra se 17. septembra u mjestu Turku, na stadionu FK "Turku". Početak susreta zakazan je za 17.00 časova.

Spisak
Golmani: Ema Ivanković i Ivana Čađenović (Mladost 2015).
Odbrana: Irena Bjelica, Jovana Mrkić (Ekonomist), Andrea Vidić (Banja Luka, BiH), Željka Radanović (Spartak, Srbija), Tatjana Đurković i Milica Radunović (Mladost 2015).
Vezni red: Jasna Đoković (Sarajevo, BiH), Milica Vulić (Ekonomist), Darija Đukić (Banja Luka, BiH), Jovana Zlatičanin (Obilić), Jelena Šturanović (Konin, Poljska), Radosava Kočanović (Breznica) i Slađana Bulatović (Ferencvaroš, Mađarska).
Napad: Armisa Kuč (Sarajevo, BiH), Ivana Krivokapić (Ekonomist) i Marija Vukčević (Kjeti, Italija).