"A" selekcija Crne Gore pobijedila je večeras u Kišinjevu reprezentaciju Moldavije sa 2:0 i prišla na samo bod zaostatka od trećeg mjesta koje trenutno drži Švedska.

Crna Gora je od starta krenula žestoko i već u prva dva minuta stvorila dvije sjajne prilike za gol, ali je u oba navrata Marušić loš reagovao - prvo glavom na centaršut Tomaševića, a potom i nakon odličnog proigravanja Savića. Opsada moldavskog gola isplatila se već u devetom minutu kada je Savić ubacio loptu u gol nakon centaršuta Jovetića i devijacije Damjanovića.

Moldavija je umalo uzvratila već u sljedećem napadu kada je Patraš iz dobre pozicije pogodio prečku, a odličnu priliku u 21. minutu nije iskoristio ni snažni Milinčeanu, koji je pod pritiskom Tomaševića glavom šutirao pored gola. Naleti domaćina bili su kratkog daha, pa do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja. Najbolju priliku da uveća prednost promašio je Damjanović u 31. minutu nakon lucidnog proigravanja Jovetića.

Drugo poluvrijeme počelo je kao i prvo odličnom šansom za Marušića, ali je ovog puta golman Kebanu nogom uspio da odbrani njegov udarac. Nedugo odlično je šutirao i Jovetić, ali se golman domaćih ponovo istakao odličnom intervencijom. Odlični čuvar mreže, međutim, nije mogao ništa da uradi u 65. minutu kada se Bećiraj kao šilo probio između dvojice čuvara i duplirao prednost svog tima.

Četiri minuta kasnije priliku da debituje u Crvenom dresu dobio je Staniša Mandić, koji je zamijenio odličnog Marušića. Moldavija je jedinu pravu priliku da se vrati u meč stvorila u 81. minutu, ali je Poleksić sjajno zaustavio opasan udarac Milinčeanua.

Crna Gora je tako ispunila zacrtani cilj i osvojila šest bodova iz dvije septembarske utakmice, pa ponovo može da sanja treće mjesto i baraž za Euro 2016. Tim Branka Brnovića sada zaostaje samo bod za Švedskom, koja je kod kuće izgubila od Austrije sa 4:1, odnosno tri boda za Rusijom koja je deklasirala Lihtenštajn sa 7:0.


Moldavija - Crna Gora 0:2 (0:1)

Stadion Zimbru, Kišinjev
Gledalaca: 5.800

Sudija: Sebastien Delferier (Belgija)

Strijelci
1:0 - Savić 9', 2:0 - Bećiraj 65'

Žuti kartoni
Baša, Savić, Vukčević - Crna Gora
Gackan, Dedov, Golovatenko - Moldavija

MOLDAVIJA: Ilie Kebanu, Igor Armaš, Artur Patraš (od 73. Ginsari Radu), Julian Erhan, Viktor Golovatenko, Jon Žardan, Andrej Kožokari, Aleksandru Gackan, Euđeniu Čebotaru (od 36. Petru Raku), Aleksandru Dedov, Nikolae Milinčeanu. Selektor: Aleksandru Kurtejan.

CRNA GORA: Vukašin Poleksić, Nikola Vukčević, Marko Baša, Žarko Tomašević, Stevan Jovetić (od 88. Mladen Kašćelan), Dejan Damjanović (od 46. Stefan Mugoša), Fatos Bećiraj, Stefan Savić, Vladimir Boljević, Marko Simić, Adam Marušić (od 69. Staniša Mandić). Selektor: Branko Brnović.