Mlada repezentacija Crne Gore remizirala je sa selekcijom Malte u meču kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo koji je večeras odigran na Gradskom stadionu u Podgorici.

Izabranici Mojaša Radonjiča bili su dominantni u duelu sa Maltežanim, ali treći kvalifikacioni meč završili su sa samo jednim osvojenim bodom. "Sokoli" su stvorili veliki broj prilika, imali ukupno 18 udaraca na gol protivnika, ogroman posjed lopte, ali je za pobjedu večeras našoj mladoj selekciji nedostajalo koncentracije u samom finišu akcija.

Maltežani su tokom svih 90. minuta igrali "iza lopte", bili koncentrisani na odbranu svog gola ali su u samom finišu imali i veliku priliku - pet minuta prije kraja susreta Ćezare se našao sam ispred Kordića, koji je bez većih problema sačuvao svoj gol.

Naša selekcija pet puta je šutirala u okvir gola, a kapiten Đorđević je u 72. minutu uzdrmao prečku gola protivnika iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara. Odličnu priliku u prvom dijelu da donese prednost našem timu imao je Savićević - ofanzivni vezista "sokola" dobio je loptu na desetak metara nakon akcije Jankovića i Đorđevića, ali je njegov udarac lijevom nogom izblokirao jedan od defanizvaca gostiju.

Prvu priliku u nastavku da pogodi protivničku mrežu imao je Kukuličić koji je tukao lijevom nogome nedaleko od stative. Rezervista Đuranović našao se u dva navrata je iz prilično teške pozicije pokušao da pogodi metu, ali je Kaljeha Kremona dobrim intervencijama sačuvao gol.

"Sokoli" su u finišu meča ostali sa devet igrača u polju zbog direktnog crvenog kartona koji je zaradio Igor Vujačić.

Crna Gora - Malta 0:0

Gradski stadion, Podgorica.

Sudija: Haralambos Kalogeropulos (Grčka).

Žuti kartoni
Hočko, Janković, Đuranović - Crna Gora
Arab, Giljaurnier, Muskat - Malta

Crveni karton
Vujači - Crna Gora

Crna Gora: Marko Kordić, Deni Hočko, Ilija Tučević (Luka Maraš), Igor Vujačić, Boris Kopitović, Luka Đorđević, Marko Janković, Milan Vušurović, Vukan Savićević (Andrija Vukčević), Filip Kukuličić (Uroš Đuranović), Mirnes Pepić.

Malta: Metju Kaljeho Kremona, Emanuel Brifta, Samir Arab, Rajan Kamenzuli (Brendon Muskat), Luk Montelbelo (Kurt Zamit), Johan Bezina, Kajl Ćezare, Metju Giljaurnier, Džozef Mbong, Livelin Kremona, Kain Atard.