Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od vršnjaka iz Srbije rezultatom 1:0 u meču za treće mjesto na memorijalnom turniru "Stevan-Ćele Vilotić".

Izabranici Aleksandra Miljenovića odigrali su tri susreta sa jakim protivnicima ma memorijalu u Subotici, na kojima su prikazali dobru igru i upisali po jednu pobjedu, remi i poraz.

Na današnjem susretu naša selekcija bila je oslabljena neigranjem Maguda, Petrovića, Orldandića i Božovića, pa je uz isključenje Merdovića kvalitetna selekcija Srbije znala da iskoristi.

Prvu prilika viđena je u 22. minutu kada je Senić uputio udarac sa 15 metara koji je Šarkić zaustavio. Već u sljedećem minutu priliku su imali naši omladinci - Burzanović je  dobro uposlio Vukčevića koji je tukao sa desetak metara i izborio korner za naš tim.

Srbija je zaprijetila i u 30. minutu ali je Šarkić ponovo bio na visini zadatka i bez većih problema je zaustavio udarav Glavčića. Pet minuta prije odlaska na odmor Nišavić je šutirao sa 15 metara nakon dodavanja Burzanovića i poslao loptu pored gola protivnika.

U prvom minutu nastavka "sokolići" su imali najbolju priliku za gol - korner je izveo Burzanović, pronašao Popovića na pet metara koji je odlično šutirao glavom. Protivnički golman uspio je da zaustavi loptu na samoj gol liniji.

Pitanje pobjednika riješeno je u 66. minutu kada je Senić sa pet metarea potpuno neometan materijalizovao dobro ubacivanje sa lijeve strane.

- U igri našeg tima na ovom turniru osjetio se izostanak sedam, osam igrača koji imaju iskustvo igranja sa starijom generacijom. Njihov izostanak pogotovo je bio primjetan na današnjem susretu, jer su reprezentativci Srbije u većem dijelu meča imali posjed lopte i terensku inicijativu. Ipak, bili smo dobro pozicionirani, kompletan tim se dobro kretao, pa protivnik nije imao previše šansi. Protivnik je došao do pobjede tako što je iskoristio brojčanu prednost nakon isključenja Merdovića. Igrači su na današnjem meču dali maksimum i ne može im se ništa zamjeriti, rekao je selektor Miljenović.


Srbija - Crna Gora 1:0

Subotica, Gradski stadion.

Sudija: Novica Anđelovski (Srbija).

Strijelac
1:0 - Senić 66'

Crveni karton
Medrović - Crna Gora

Srbija: Nikolić, Mijailović, Zličić (Jovanović), Zlatković (Gudelj), Janković (Cuckić), Glavčić, Šarenac, Stanković, Duronjić, Senić, Manojović (Karišić).

Crna Gora: Šarkić, Knežević, Vukčević, Banović, Popović, Krnić (Škrijelj), Burzanović (Marković), Vukićević, Nišavić (Merdović), Vukotić, Boričić.